AFŞiNDER Avcılar’da Zarifoğlu’nu ağırladı

AFŞiNDER Avcılar’da Zarifoğlu’nu ağırladı
İstanbul da faaliyet gösteren ve sivil toplum kuruluşu olarak örnek projeleri ile bilinen Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk Kültür ve Çevre Derneği, AFŞİNDER bu ayki geleneksel cumartesi sohbetlerinde üyelerini Kahramanmaraş’ın yedi güzel adamından biri olan merhum Cahit Zarifoğlu'nun yeğeni Şair-Yazar İbrahim Yavuz Zarifoğlu ile "İstanbul ve İstanbullu Şiirler" adlı programda buluşturdu.

Programa dernek üyelerinin yanında AFŞİNDER'den burs alan öğrenciler de katıldı. Program özel hazırlanan yöresel yemek ikramı ile başladı. İstanbul üzerine yazdığı birçok eseri olan İbrahim Yavuz Zarifoğlu’na gençlerin ilgisi oldukça yoğun oldu. Açılış konuşmasını AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç yaptı. Ardıç, "Davetimizi kırmayarak gelen sayın Zarifoğlu’na ve davetlilere teşekkür ediyorum. Maneviyat ve edebiyat şehri olan Kahramanmaraş’ta yetişen bu ay önemli bir misafiri konuk ediyoruz. Memleketimiz Kahramanmaraş ama yaşadığımız şehir İstanbul. Bilgi, birikim ve tecrübesinden istifade edeceğimiz bir büyüğümüz bugün aramızda. İstanbul’a bakış açımız adına bizlere farklı bir pencere açacağına inanıyorum" dedi.

Zarifoğlu'na plaket verdi
Daha sonra mikrofona geçen İbrahim Yavuz Zarifoğlu ise, "Öncelikle AFŞLİNDER'de olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Başkan ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Başarılı ve örnek çalışmalara imza atıyorlar" diye konuştu.     Zarifoğlu, İstanbul’un güzellikleri ve sivil toplumun önemine vurgu yaptı. Program İstanbul Şiirleri ile sona erdi. AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç günün anısına program sonunda İbrahim Yavuz Zarifoğlu’na plaket takdim etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.