Sokak simidi lezzetini kahvaltı sofralarınıza taşıyın! İşte ustasından ev yapımı simit tarifi…
Fatma Müge Yücetürk - Başta peynir ve çay olmak üzere pek çok kahvaltılığın yanına en yakışan yiyeceklerden olan simit, en lezzetli hali ile sofranıza geliyor. Ustaların tarif defterinden çıkan en pratik ama bir o kadar damak şenlendiren sokak simit tarifini sizler için derledik…
Ev yapımı sokak simidi malzemeleri
4 su bardağı un
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine sürmek için
1 kase susam
Yarım çay bardağı pekmek
Yarım çay bardağı su
Sokak simidi hazırlanışı
1- Boş ve derin bir kaseye maya, ılık süt, ılık su ve şekeri koyup hafifçe karıştırın.
2- Karışımın içerisine bir adet yumurtayı ekleyip çırpın.
3- 4 bardak unu azar azar karışıma ekleyip hamur kıvamına getirmeye başlayın.
4- Bu sırada tuzu da ekleyip yoğurmaya devam edin.
5- Kıvama gelen hamuru en az bir saat mayalandırın.
6- Mayalanan hamuru bezelere ayırın.
7- Rulo şeklinde açtığınız bir bezeyi simit şekline getirin.
8- Ayrı bir yerde pekmezle suyu bir kasede karıştırıp ayırın.
9- Susamları, simitlerin üzerini bulamak için hafif kavurun.
10- Uçlarını açılmayacak biçimde birleştirdiğiniz simitlerin her yerini önce pekmezli karışıma daha sonra ise susama bulayın.
11- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hazır olan simitleri yerleştirin.
12- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında en fazla 30 dakika pişirin.
Çıtır çıtır ev yapımı sokak simitlerinizi ister kahvaltılarda isterseniz de çay saatlerinde servis edebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.