Portakallı kek tarifi, nasıl yapılır?

Portakallı kek tarifi, nasıl yapılır?
Portakallı kek, hem tatlı hem de hafif ekşi bir lezzetle harmanlanmış harika bir tatlıdır. İşte portakallı kek tarifi:

Kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan portakal ile leziz portakallı ıslak kek nasıl yapılır?

portakalli-islak-kek-yemekcom.webp

Malzemeler

  • 3 adet orta boy portakal
  • 4 büyük yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (örneğin, ayçiçek yağı)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı süt (isteğe bağlı)

Yapılışı

  1. Portakalları iyice yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeleyin. Rendelenmiş portakal kabuklarını bir kenara ayırın.

  2. Rendelenmiş portakal kabuklarından sonra portakalları kesin ve suyunu sıkın. Suyunu ayırın ve bir kenara alın.

  3. Yumurtaları geniş bir karıştırma kabına kırın ve üzerine toz şeker ekleyin. Şeker ve yumurtaları beyazlaşana kadar iyice çırpın.

  4. Yumurtaların üzerine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın.

  5. Portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuklarını ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.

  6. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karıştırın. Ardından bu kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyin ve spatula veya tahta kaşıkla karıştırın. Eğer karışım çok yoğunsa, yarım su bardağı süt ekleyebilirsiniz.

  7. Kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün.

  8. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

  9. Kek fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

  10. Soğuyan portakallı keki dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Kaynak:Vedat Baykal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.