Hemen kilo vermeye başlayın! İşte aranan diyet yemeği

Hemen kilo vermeye başlayın! İşte aranan diyet yemeği
Kilolarınızdan yana şikayetçiyseniz enfes lezzetli olan ve tadını sürekli anlatabileceğiniz bir yemekle karşınızdayız. Zamanınızı çok da almayacak ve diyetinize katkıda bulunacak tavuk ve sebze kızartması tarifi ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Hızlı, kolay ve sağlıklı bir akşam yemeğinden daha çok sevdiğimiz bir şey yok. Sağlıklı beslenmeyi tercih edenler de bu yüzden her zaman tavada kızartmak için bir şeyler bulunduruyor. İster vaktiniz kısıtlı olsun, ister buzdolabınızdaki sebzeleri boşaltmak isteyin tam size göre bir tarif bu sayfada yer alıyor. Sadece daha temiz bir yemek olmamakla birlikte, çocukların bile seveceği harika, hepsi bir arada temel bir öğün geliyor. Kızartmaların en iyi yanı, pişirme yetenekleri ne olursa olsun herkesin onları yapabilmesidir. 30 dakika içinde hazır olan kolay tavuk kızartması, çeşitli renkli sebzeler, yumuşak tavuk göğsü ve Asya esintili tuzlu, tatlı bir sos kullanır. Yüksek sağlık yıldızı derecesine sahip olmakla birlikte düşük kalorili bir diyet uygulayanlar için harika bir seçim.

sebze-ve-tavuk-kizartmasi.webp


Sebze ve tavuk kızartması malzemeleri

  • 2 yemek kaşığı fıstık yağı
  • 3 tavuk göğsü , kırpılmış, damar boyunca ince şeritler halinde kesilmiş
  • 1 kahverengi soğan, ince dilimler halinde kesilmiş
  • 1 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış, ince şeritler halinde kesilmiş
  • 250 gr düğme mantar veya mantar kapakları, dilimlenmiş
  • 1 demet brokoli, 4 cm uzunluğunda kesilmiş
  • 2 cm parça taze zencefil, soyulmuş, ince rendelenmiş veya kıyılmış
  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 2 taze kuşgözü biber, istenirse çekirdekleri çıkarılmış, ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı tuzu azaltılmış soya sosu
  • 1.5 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 1 yemek kaşığı su
  • Servis için 100 gr fasulye filizi
  • Kişniş yaprakları
  • Servis için pişmiş beyaz pirinç veya erişte

Sebze ve tavuk kızartması yapılışı

Wok'u yüksek ateşte yaklaşık 1 dakika ısıtın. 1 çorba kaşığı yağ ekleyin ve tüm pişirme yüzeyini kaplamak için wokun etrafında döndürün ve 30-60 saniye veya çok sıcak olana kadar ısıtın. Tavuk şeritlerinin yarısını ekleyin ve 1-2 dakika veya tavuk tamamen pişene ve tamamen pişene kadar karıştırarak kızartın (nota bakın). Tavuğu bir tabağa aktarın ve bir kenara koyun. Woka kalan fıstık yağının yaklaşık yarısını ekleyin ve işlemi kalan tavuk şeritleri ile tekrarlayın.

Woka kalan yağı ekleyin ve sıcak olana kadar yüksek ateşte ısıtın. Soğanı ve kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika karıştırarak kızartın.

Mantarları ve brokolini ekleyin ve 2 dakika daha karıştırarak kızartın. Zencefili , sarımsağı ve biberleri ekleyin . Tuz ekleyin ve 1 dakika veya aromatik olana kadar karıştırarak kızartın (nota bakın).

Soya sosu , istiridye sosu ve suyu ekleyin ve yaklaşık 1 dakika çevirin. Tavuğu woka geri koyun ve sebzeler ve tavuk soslarla kaplanana ve sebzeler çıtır çıtır olana kadar karıştırın.

Woku ocaktan alın, fasulye filizlerini ve kişnişi atın ve kızartılmış tavayı hemen pişmiş pirinç veya erişte ile servis edin .


Tarifin püf noktaları

1) Karides, kuşkonmaz ve mısır tavada kızartma: Tavuğu 500 gr orta boy yeşil karidesle değiştirin, soyulmuş, kuyrukları bozulmamış ve damarları alınmış. Mantarları ve brokoliyi 2 demet kuşkonmazla değiştirin, budanıp 5 cm boyunda kesin ve 230 gr (2 tepsi) taze mısır. 1 demet taze kişnişin yapraklarını filizlerle birlikte ekleyin.

2) Bok choy ve kereviz ile domuz tavada kızartma: Tavuğu 500 gr kıyma le değiştirin. Biberleri dışarıda bırakın ve mantarları ve brokoliyi 1 demet lahanası, yaprakları ayrılıp yıkanmış ve çapraz dilimlenmiş 4 kereviz sapı ile değiştirin. İstiridye sosunu 1 yemek kaşığı hoi sin sosuyla değiştirin.

3) Asya yeşillikleri ile kuzu tavada kızartma: Tavuğu, tahıl boyunca ince şeritler halinde kesilmiş 500g yağsız kuzu bifteklerle (Kuzu, fileto, fileto, yuvarlak veya üst kısmı kırpın) koyun. Soğanla birlikte çapraz dilimlenmiş 2 orta boy havuç ekleyin. Brokoliyi dışarıda bırakın ve mantarları 1-2 dakika karıştırarak kavurduktan sonra yıkanmış ve iri doğranmış 1 demet lahana ekleyin. Kuzuyu kombine soslar ve su ile birlikte woka geri döndürmeden önce 2-3 dakika karıştırarak kızartın. Fasulye filizlerini dışarıda bırakın.

Bu tarif iki kişilik de olabilir.

İyi bir tavada kızartmanın sırrı nedir?

Tavada kızartma yapmanın kolay olduğu bir sır değil, bu yüzden hemen hemen her evde temel bir gıda maddesidir. Ancak bunu çok daha iyi hale getirmek için şu ipuçlarını izlemenizi öneririz:

  • Sebzelerinizi gevrek tutmak için tavanızı aşırı doldurmaktan kaçının. Aynı anda pişen çok fazla sebze varsa, bu ıslanmaya neden olur.
  • Bir tava kullanmak harikadır, ancak tavada kızartmanızı bir sonraki seviyeye taşımak için bir wok kullanmak daha da iyidir. Bunun nedeni, ısının wokun altında merkezileştirilmesidir, bu nedenle tavada kızartılan malzemeleri hızla kavurur. Ve sebzelerin daha düşük bir ısıda pişmesini istiyorsanız, onları wokun kenarlarından yukarı doğru itin.

Tavuğu kızartmadan önce pişiriyor musunuz?

Tavuğun pişirilmesi genellikle sebzelerden daha uzun sürer, bu nedenle tavada kızartma işlemine önce tavuğunuzu kızartarak başlamak doğru yoldur. Kurumasını önlemek için sebzeleri pişirmeden önce pembeleşince tavadan alın. Ardından, tamamen piştiğinden emin olmak için tavuğu işlemin sonuna doğru tekrar ekleyin.

Kısık ateşte mi yüksek ateşte mi kızartıyorsunuz?

Kızartmayı pişirmenin anahtarı, ısının çok yüksek olduğundan emin olmaktır. Bu, pişirme işleminin hızlı olmasını ve sebzelerin biraz gevrek kalmasını sağlayacaktır.

Zeytinyağı tavada kızartmak için iyi mi?

Zeytinyağının dumanlanma noktası düşüktür, bu nedenle kızartmalarda kullanılmasını önermiyoruz. Kızartma için en iyi yağ türü, dumanlanma noktası yüksek olan herhangi bir yağdır. Buna fıstık, üzüm çekirdeği veya kanola yağı dahildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.