Evde Beyti yapmak çok kolay.. İşte sadece yufkadan yapılan pratik Tavuk Beyti tarifi

Evde Beyti yapmak çok kolay.. İşte sadece yufkadan yapılan pratik Tavuk Beyti tarifi
Birçok ev hanımı evde ne yemek yapsam diye kara kara düşünürken bizde sizler için evde yapımı çok kolay ve pratik olan Tavuk Beyti tarifi ile geldik. Bu tarifle hem işten geldiğiniz gibi hemen yapabileceğiniz bu lezzeti yapmanızı mutlaka denemelisiniz.

Hüsamettin Ozan Aslan- Birçok ev hanımı evde ne yemek yapsam diye kara kara düşünürken bizde sizler için evde yapımı çok kolay ve oldukça pratik olan Tavuk Beyti tarifi ile geldik. Bu tarifle hem işten geldiğiniz gibi hemen yapabileceğiniz ya da ani gelen misafire şipşak hazırlayıp sunacağınız bu lezzeti yapmanızı mutlaka denemelisiniz.

Tavuklu Beyti için Malzemeler

  • 500 gram kemiksiz tavuk but (kuşbaşı doğranmış)
  • 4 adet yufka
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 adet yeşil çarliston biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Salçalı Sosu için

  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Beyti Yapımı

  1. Öncelikle bir tavaya yemeklik doğranan soğanları kavurun. Rengi değişmeye başlayınca sıvıyağı ekleyin.
  2. Çarliston biberi ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Soğan ve çarliston biber hafif kavrulup yumuşadığı sırada kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin.
  4. Tavuk da piştikten sonra ocağın altını kapatın ve tuz, pulbiber, karabiber ve istediğiniz diğer baharatları ekleyin ve tavadaki iç harcı bir kenara alın.
  5. 1 yufkayı tam olarak açın ve ortadan ikiye bölün.
  6. Yufkanın yuvarlak kısmından şerit halinde tavuklu harcı ince şekilde serin.
  7. Sonra yufkanın kenarlarını kapatarak rolu şeklinde sarmaya başlayın.
  8. Bıçak yardımıyla yaklaşık 4-5 cm genişliğinde yufkalı harcı bölün.
  9. İster fırın tepsisine, ister borcama ya da kek kalıbına altına yağlı kağıt sererek yufkalı harcı dizin ve fırına atın.
  10. Fırına attığınız beyti piştiği sırada salçalı sosun yapımına geçin.
  11. Salçayı ilk önce yağ ile kokusu çıkana kadar kavurun ardından suyunu ve tuzunu ekleyin.
  12. Yufkalı tavuklu harcı yaklaşık 20 dk pişirin ve yapacağınız salçalı sosu 20 dk'dan sonra harcın üzerine dökerek fırında bir 10 dakika daha pişirin.
  13. Yaklaşık 30 dakika pişecek olan yufkalı beyti ılınmaya bırakın ve sarımsaklı yoğurt ile üzerine servis yapın.

Afiyet olsun..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.