Yurt dışı telefon kayıt işlemi yaptırmak isteyenler için Kıbrıs uçak bileti fiyatları

Yurt dışı telefon kayıt işlemi yaptırmak isteyenler için Kıbrıs uçak bileti fiyatları
Telefonlarını yurt dışından getirenler için bir dönem daha sona erdi. 6 bin lira seviyelerinden 20 bin liraya yükseltilen kayıt ücretleri için yüzlerce kişi Kıbrıs'a giderek dönüşte işlem yaptırmak amacında. Biletler ise cpe yakıyor.

Bugün yayınlanan Resmi Gazete ile birlikte 8 Temmuz'dan itibaren yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, harç ücreti olarak 20 bin lira ödeyecek. 6 bin liradan sonra gelen zamlarla bu seviyeye yükselen harç için daha önceden alım yapanla da yurt dışına giriş çıkış yaparak cihazlarını kayıt ettirmeyi planlıyor. Bunun en kısa yolu da pasaport istemeyen ülkelerden biri olan Kıbrıs. Ancak bilet fiyatları da cep yakacak cinsten. Detaylar haberimizde yer almaktadır.


IMEI KAYIT ÜCRETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

IMEI kayıt ücreti için yeni belirlenen 20 bin TL'lik ücret 8 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek. Yurt dışı telefon kaydı öncesinde E-Devlet üzerinden cihazın kayda elverişli olup olmadığı sorgulanmalıdır. E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.


Kıbırs uçak fiyatları ne kadar?

Türkiye'de yaşayan vatandaşlar bir yandan kayıtlarını yaptırmak için uğraşırken diğer yandan bilet fiyatları konusunda da araştırma yapıyor. Şu anda THY üzerinde 7 Temmuz içerisinde dönüşleri bulunan uçaklarla birlikte en ucuz biletler 20 bin 814 ₺ olarak gözüküyor. Ayrıca iki uçak arasında 55 dakika var. Yetişemem durumu da söz konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.