Yaşamın amacı

Yaşamın amacı
Her seferinde yazmak istiyorum. Herkes öğrenmeli bence. Neden yaşadığını. Bulmak çok kolay değil bu sorunun cevabını ama yine de aramaya başlamak bile güzel ve önemli.

Her seferinde yazmak istiyorum. Herkes öğrenmeli bence. Neden yaşadığını. Bulmak çok kolay değil bu sorunun cevabını ama yine de aramaya başlamak bile güzel ve önemli.
Biz hayatımızı sürdürmek için bir şekilde çalışmak zorundayız. Bir sürü aşamadan geçiyoruz. Eğitim alıyoruz, aile kuruyoruz, çocuk sahibi oluyoruz. Ve yaşamımızı bunların üzerine kurarak devam ediyoruz. İstisna amacını bilen insanlar tabi ki var ama az sayıda.
Bu bilinci önce istemek gerekiyor. Sonra da bulmak için çabalamak ve yerine getirebilmek için algımızın açık olması.
Çok karmaşık bir durum tabi ki. Ha deyince de bulunmuyor yaşamın amacı. Ama bu dünyaya gelmemizin bir sebebi mutlaka var. Bunu bulmakta bizim görevimiz. Çünkü bunu bilmeden yaşamak yaşarken ölmek demek.
Bulduğumuzu nasıl anlayacağız peki? Başımıza gelen bütün olayları değerlendirmemiz gerekecek. Ve sonunda bizi en mutlu eden şeyin ne olduğunu fark etmek.
Mutluluk para ya da başka bir şey karşılığında alamayacağın bir duygu. Bu duyguyu yaşadığın anları hatırlamak gerekiyor. 
Bulduktan sonra da sana verdiği mutluluğu doya doya yaşamak kalıyor.
Yaşamdaki amacını unutmadan uygulamaktan vazgeçmeden yaşamak.
Yaşamdaki amaç aslında canlılardan oluşuyor. Yani doğadan. Yaşamak zorunda olduğumuz bu dünyada bazılarımızın amacı insanlarla ilgili, bazılarımızın ki hayvanlar ile ilgili, bazılarımızın ki de bitkiler ile ilgili. Belki de hepsidir ve hepsinde bir amacımız vardır. Hangisine yararlı olduğunu bulman gerekiyor öncelikle. 
Sonrasında nasıl yapman gerektiğini bulmalısın. Bu amaca ulaşmanın yollarını bulmalı ve bilerek davranmalısın. Sonrasında da keyfini sürmelisin. Ve sana verdiği mutluluğun hiçbir şeyden alamadığın duygu olması gerekiyor. Tarifi var ama tarifsiz bir duygu.
Ben insanlarla olan amacımı buldum. Ve gerçekten bunu bilmek ve yaşamak paha biçilemez bir mutluluk. 
Yaşamda yapılan bütün karşılıksız şeylerin aslında anlamı ve duygusu çok büyük. İçinden gelmeli hayatı yaşamak. Doyasıya ve mutlulukla.
Hepinizin yaşamdaki amacını bulması dileğimle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.