Yağmur yağdı para bastılar! Sağlam şemsiye nereden alınır

Yağmur yağdı para bastılar! Sağlam şemsiye nereden alınır
Mayıs ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde İstanbul başta olmak üzere etkisini gösteren yağmurdan en çok karlı çıkan kesim şemsiye satıcıları oldu. Ara ara sağanak haline dönüşen yağış sonrası herkes kullanışlı ve kaliteli şemsiye nereden alınır sorusunu da soruyor. İşte öneriler...

Milyonlarca insanın yaşadığı metropol kentte son günler oldukça fazla yağışla geçiyor. Bu da en çok şemsiye satışı yapan esnafa ve büyük markalara yarıyor. Dışarı çıkarken yanından şemsiye eksik etmek istemeyenler de kolay yoldan bu ürünü elde etmenin yollarını arıyor. İlk tercih sokakta tezgah açan satıcılar. Ardından da çeşitli mağazalar ve internet siteleri geliyor. 

Sokaklarda bugünlerde çok sayıda şemsiye satan vatandaş görüyoruz. Yağmurun yağmasıyla birlikte ortaya çıkan ve 'Şemsiye 20 lira, şemsiye 25 lira' diye bağıran satıcılardan alınan ürünlerin ömrü çoğu zaman uzun da olmuyor. Hatta hiç. Tepki gösterenler dahi var. Çünkü ucuza mal edilen şemsiyeler fırsatçılık adı altında 5-6 katı ücretle satılıyor. Parasının karşılığını almak isteyen müşteriler tek kullanımlık yerine dayanıklı ve kullanışlı şemsiyeler almak amacında. Önce şemsiyenin tarihine bakalım, ardından da modelleri inceleyelim.
 

Şemsiye nedir?

Şemsiye şems kelimesinden gelmektedir. Şems Arapça'da güneş anlamını taşımaktadır. Bu sebeple de şemsiye güneşten korunmak amacıyla yapılmıştır ilk etapta. Kullanılan ilk yer ise Mezopotamya'dır. Daha sonra Çinliler yağmur için şemsiyeye benzer bir şeyle tanıştırdı dünyayı. Buradan önce İngiltere'ye ardından da tüm ülkelere yayıldı.
 

Şemsiye çeşitleri kaç tanedir?

Yağmur veya güneşten korunmak isteyen kişiler için şemsiyeler baston, katlanabilir, yay mekanizmasıyla açılıp kapanan, manuel, yarı ve tam otomotik şeklindedir.


Şemsiye nereden alınır ve bakımı nasıl yapılır?

İyi bir ürüne sahip olmak istiyorsanız bildiğiniz markaları tercih etmenizde fayda var. Eğer ilk defa şemsiye alacaksanız internetteki yorumlardan çıkarım yapmanız mümkün. Sanal aleme güvenmem diyorsanız markaların mağazalarından yine alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. İdeal şemsiye ücretleri 80-100 lira arasında değişmektedir. Kullanımınıza göre ömrünü de uzatabilirsiniz. Bunun için dikkat edilmesi gereken ilk konu ıslandığında muhakkak açık bir şekilde kurutulmasıdır. Demirli şemsiyeler için de paslanmamasına özen göstermeniz önem taşıyor.


2018 şemsiye modelleri


2018 şemsiye modelleri

2018 şemsiye modelleri

2018 şemsiye modelleri

2018 şemsiye modelleri

2018 şemsiye modelleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.