Vize Derdi ile Uğraşmak İstemeyenler Dikkat! İşte Sadece Kimliğinizi Alıp Gidebileceğiniz Ülkeler…

Vize Derdi ile Uğraşmak İstemeyenler Dikkat! İşte Sadece Kimliğinizi Alıp Gidebileceğiniz Ülkeler…
Türkiye’de özellikle Schengen Bölgesi ülkelerine giriş yaparken vize sorunu yaşanması vatandaşları farklı arayışlara itti. Yurt dışına çıkmak isteyenler vizesiz giriş yapabileceği ülkeleri araştırıyor…

Cansev Temuçin - Türkiye’de son günlerde yaşanan vize problemi giderek artıyor. Avrupa ülkelerine giriş yapmak isteyen kişiler, vize reddi ile karşılaşıyor. Pek çok ünlü isim konserine bu nedenle yetişemezken son günlerde çıkan bir haber de iddiaları doğruluyor. Almanya’daki düğününe katılmak için vize almaya çalışan bir polis memuruna red yanıtı verildiği için nikahına gidemediği biliniyor. Bu durum karşısında çaresiz kalan vatandaşlar ise farklı arayışlara yöneliyor. Yurt dışına gezi düzenlemek isteyen ancak vize almakla uğraşmak istemeyenler ise pasaportsuz ve vizesiz sadece kimlik kartı ile giriş yapabilecekleri ülkelere yöneliyor. Peki o ülkeler hangileri? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Türk vatandaşlarının vizesiz ve pasaportsuz giriş yaptığı ülkeler

1 - Azerbaycan: Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan vize anlaşması nedeniyle iki ülke vatandaşları 90 güne kadar olan seyahatlerinde kimlikle ülkeye giriş yapabiliyor.

2- Sırbistan: Türkiye’den Balkanlar’ın gözde tatil beldelerine ev sahipliği yapan ülkesi Sırbistan’a gitmek isteyen vatandaşların vize alması gerekmiyor.

3- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC): Yavru Vatan Kıbrıs da Türkiye’den giden vatandaşlardan vize ve pasaport istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

4- Bosna Hersek: Kimlik kartı ile giriş yapılabilen Balkan ülkelerinden bir diğeri de Bosna Hersek. İki ülke vatandaşları da giriş çıkışlarda vizeye ihtiyaç duymuyor.

5- Moldova: Ülkeye yapılan ve 90 günü aşmayan ziyaretlerde pasaportsuz ve vizesiz giriş yapılabiliyor. Moldova’ya Türk vatandaşları sadece kimlik kartları ile girebiliyor.

6- Gürcistan: Türkiye’nin sınır komşularından olan Gürcistan’a yapılan ziyaretlerde de vize şartı aranmıyor. Bir yıla kadar yapılan seyahatler yalnızca kimlik kartı ile gerçekleştirilebiliyor.

7- Ukrayna: Rusya ile savaş halinde olan Türkiye’nin kuzeyinde yer alan ülkelerden Ukrayna da Türk vatandaşlarının sadece kimlik kartı ile giriş yapabileceği yerler arasında bulunuyor. İki ülke arasında yapılan vize anlaşmasına göre 90 güne kadar olan ziyaretlerde pasaport veya kimlik kartı gösterilmesi yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.