Uzmanlar merak edilen o sorunun cevabını buldu! Erkekleri evlilikten uzaklaştıran 5 neden! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Uzmanlar merak edilen o sorunun cevabını buldu! Erkekleri evlilikten uzaklaştıran 5 neden! Duyunca çok şaşıracaksınız!
Erkeklerin evlilikten kadınlara göre daha mesafeli olduğu bilinen bir gerçektir. Bunun altında birçok neden yatıyor olsa da uzmanlar genel sebepleri araştırdı. İşte erkekleri evlilikten uzaklaştıran o nedenler…

Türkiye’de günümüzde evlilik yaşı giderek artarken, kadınların erkeklere nazaran evlenme konusunda daha istekli oldukları da görülüyor. Genelde ülkemizdeki gibi ataerkil toplumlarda erkeğe evlilik ile yükleneceği düşünülen ağır sorumluluklar evliliğe mesafeli durmalarının en temel nedenleri arasında gösteriliyor.

Kadın ve erkeğin eşit sorumluluklara sahip olduğu evliliklerde erkeklerin uzak durmasının altında çevresel faktörler, kişisel nedenler ve toplumsal olgular öne çıkıyor. Uzmanlar ise erkeklerin evlilikten uzak durmasının temel nedenleri açıkladılar.

EVLENDİKTEN SONRA AŞIK OLMA KORKUSU!

Erkeklerin evlilikten kaçınmalarının en büyük nedenleri arasında evlendikten sonra başka bir kadına aşık olma korkularının yattığı ifade ediliyor. Buna ek olarak farklı kadınlarla kuracakları ilişki düşüncesinden de tamamen vazgeçme fikri birçok erkeğin evlilik düşüncesinden uzaklaşmasına neden olduğunu gösteriyor.

BOŞANMA KORKUSU!

Daha evlenmeden boşanma korkusunun ağır basması da erkeklerin evlilikten uzaklaşmasını sağlayan temel nedenler arasında gösteriliyor. Çevresindeki başarısız evlilikleri görerek aynısını yaşayabileceği endişesine kapılan kişiler bu endişeler nedeniyle evlilikten uzak duruyor.

MEVCUT DÜZENLERİNDEN VAZGEÇMEME İSTEĞİ!

Erkekleri evlilikten uzaklaştıran önemli bir neden ise sahip oldukları hayat tarzından ve eğlenceden vazgeçmemek istemeleridir. Mevcut düzenlerinin biteceği ve kısıtlanacakları korkusu evlilik düşüncesinden erkekleri uzaklaştıran başlıca unsurlar arasında gösteriliyor. Ev ve iş arasında sürecek bir monoton hayatı kabullenememe bu düşüncede etkili olmaktadır.

GERÇEK AŞKI BULAMADIĞI DÜŞÜNCESİ!

Evlilik aşamasına kadar geldiği ilişkisinde evlilikten uzak durmalarına neden olan önemli bir unsur olarak aradığı kişinin o olup olmadığı ikileminin yaşanması olduğu ifade ediliyor. Gerçek aşkının evleneceği kişi olmadığı düşüncesi evlilik kararının ertelenmesindeki en büyük etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

TEK EŞLİ BİR YAŞAMA HAZIR OLMAMAK!

Özellikle hareketli bir cinsel hayata sahip olan kişilerin tek eşliliğe dayanan ve erotizmden uzak bir hayat yaşamaktan korkuları da evliliği ikinci plana atmalarına neden oluyor

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.