Uyku düşmanı sivrisinekleri ve diğer haşereleri evinizden uzaklaştıracak 3 doğal yöntem!

Uyku düşmanı sivrisinekleri ve diğer haşereleri evinizden uzaklaştıracak 3 doğal yöntem!
Yaz aylarının gelmesiyle havalar ısındı ve sivrisinekler ve haşereler en büyük sorunlardan biri olmaya başladı. Uçan karıncalardan, sivrisineklerden, böceklerden ve haşerelerden kurtulmak için çok basit ve pratik olan bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Yaz aylarında, özellikle gece uykuları sıcaktan dolayı çok zor hale gelebiliyor. Her ne kadar tatil için çok güzel zamanlar olsa da sıcak havalar nedeniyle sivrisinekler ve haşereler her yerde görülebiliyor. Uykuların en büyük düşmanlarından olan sivrisineklerin yanı sıra uçan karıncalar ve diğer haşereler de çok rahatsız edici olabiliyor. Isırdıkları zaman kaşıntıya, şişliğe, kızarıklığa ve çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olabilen bu canlılardan kurtulmanın kolay yöntemleri var.

Yaz aylarında evleri, bahçeler, balkonları istila etmeye başlayan sivrisinekler ve haşerelerden kurtulmanın bazı pratik yöntemleri bulunuyor. Siz de bu yöntemleri uygulayarak hem vücudunuzdan hem de evinizden haşereleri uzak tutabilirsiniz. Bu basit yöntemleri uygulayarak sıcak yaz gecelerinde rahat bir uyku uyumaya başlayabilirsiniz. Özellikle de sivrisinek ve uçan karınca istilasından rahatsız olanlar için bu yöntemler birebir! İşte detaylar…

HAŞERELERE KARŞI SİRKE MUCİZESİ

Sivrisinekler ve uçan karıncalar için en etkili doğal yöntemlerden biri sirkedir. Sirke kokusu, sivrisinekleri kovar ve güçlü aroması sayesinde onları evden uzak tutar. Pencere önlerine ve evin çeşitli yerlerine sirke kokusu bırakabilirsiniz. Bir diğer yandan sirke kokusunun yanı sıra daha hoş kokulu karışımlar da elde ederek bu canlıları evinizden uzaklaştırabilirsiniz.

HOŞ KOKULU KARIŞIMLA SİNEKLERİ UZAK TUTUN

Hoş kokulu bir karışımın sivrisinekleri uzaklaştırmasını istiyorsanız lavanta, adaçayı, limon içerisindeki karanfil kokularıyla bu canlıları uzak tutabilirsiniz. Lavanta yağını bir miktar su ile karıştırıp bunu evin çeşitli bölgelerine sıkabilir, pencere önlerine yarım limona saplanmış birkaç karanfil bırakabilir veya adaçayı kokusu ile haşereleri evden uzak tutabilirsiniz.

AYAK VE TER KOKUSUNU ÖNLEYİN

Bir diğer yandan sivrisinekler, uçan karıncalar, böcekler ve diğer birçok haşere türü, evinize çeşitli insan kokularından dolayı da geliyor olabilir. Bu nedenle özellikle ayak kokusunu, ter kokusunu ve tuvalet ve banyodan yükselen kokuları giderin, sık sık duş almaya çalışın. İnsanlardan yayılan bu kokular da haşereleri size davet ediyor olabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.