Ülkemizde kadın olmak

Ülkemizde kadın olmak
Bir erkek olarak kadını yazmak kolay olmamalı. Ne düşünür kadınlar, ülkemizde kadın olmanın zorluklarını ancak tam anlamıyla kadınlar bilir. Ama yaşadığımız bu hayatta kadını mercek altına almak istersek yakından izlersek çok acı tablolarla karşılaşırız. Bu konuda istatiki veriler ve grafikler zaten bunu gösteriyor.

Bir erkek olarak kadını yazmak kolay olmamalı. Ne düşünür kadınlar, ülkemizde kadın olmanın zorluklarını ancak tam anlamıyla kadınlar bilir. Ama yaşadığımız bu hayatta kadını mercek altına almak istersek yakından izlersek çok acı tablolarla karşılaşırız. Bu konuda istatiki veriler ve grafikler zaten bunu gösteriyor.

Kadınların şiddete, tecavüzlere her tür deformasyona uğratıldıkları apaçık ortadadır görmek isteyenler, anlamak isteyenler için. Cumhuriyet hükümetlerinde teori söylemler değil de uyduruk kaydırık yasalara rağmen ülkemizde kadına gereğince hak ettiği değer verilmedi. Sadece istismar edildi. Sesi duyulmadı. Hakları verilmedi. İlerleyen bilime ve gelişen uygarlığa rağmen; sosyal sosyoloji analiz edildiğinde kadınların vahim durumunu gör(e)memek için kör olmak gerek.

Kadınlarımızın kaçta kaçı üniversite mezunu erkeklere verilen önem kadınlara veriliyor mu? Oysa yasalarda kadın erkek eşittir diye yazar. Ancak o eşitlik yazıda kalır. Uygulanmayan yasalarda kalır. Pratiğe bakıldığında gerçekten eşitler mi?

Dikkat ediyorumda sayıları milyonları bulan kadınların oy’larını almak isteyen maskeli erkek siyasiler bu durumda da kadını yalanlarıyla aldatma ve kandırma sloganlarla yola çıkıyorlar. Çalışmayan kadınlara istihdam ve iş imkanları çoğaltacak. Kendilerine güvenilir kreşler açılacak çocuklarını gönül rahatlığıyla verebilecekleri. Bu tür yalan sloganların sayılarını yazmakla bitiremem fakat hep söylediler hep vaadettiler ama hep söylemlerden öteye gidilmedi.

Oysa dünya tarihini analiz edersek ne de çok isimleri tarihe geçmiş nice kadın bilim insanlarına rastlarsınız. Hatta astronot olarak uzaya gidenler bile vardırlar.

İşin en garibi kadın siyasiler bakanlar. Vekiller bile bu konuya kadınca gerektiği gibi kadına eğilmediler haklarını savunmadılar yahut o fırsat verilmedi kendilerine. Kadının seçme ve seçilme hakkı bir çok batı ülkelerinden önce verilmişti kendilerine peki istenilen miktarda seçilebildiler mi? Hayatın her alanında kendilerine düşen görevleri büyük başarılarla yerine getiren kadınlar gerçekten erkeklerle eşit olabildiler mi? Hiç inanmıyorum ama inanmak isterdim. En çarpıcı ver gerçek örneği şu an parlementoda kadın vekillerimizin bakanlarımızın sayılarına bir bakmanız beni haklı çıkaracaktır. Hani kadın ve erkek eşitliği nerede kaldı o zaman çarpıcı bir cümleyle önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum dikkat ederseniz yüce Allah cennetini kadınların ayaklarının altına serdi. Kadına armağan etti. Erkeklere değil.

İşte yine bir seçim arefesindeyiz. Yine kadınlara yönelik oltalar,yalanlar kandırmalar hayali vaadler kadınları bekliyor. Sadece oy’larını almak pahasına söylenen yalanlar yalanlar yalanlar. Dilerim geçmişten ders alıp bu oltalara,bu yalanlara bu siyasi cambazlara adeta at hırsızlarına inanmayacak ve yapılması gerekeni yapacaklardır ülkemizdeki kadınlar, kadın seçmenler. Ben kadın haklarını amatörce ama kalben savunan biriyim yaşadığım sürece bu kadın konularını gündemden düşürmeyecek ve hep sıcak tutacağım bilgim becerimce. Sizleri seviyorum dünya kadınları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.