Tüm Türkiye alarmda! Meteoroloji “sarı kod” verdi!

Tüm Türkiye alarmda! Meteoroloji “sarı kod” verdi!
18 Mayıs 2023 Perşembe günü için hava raporlarının yayınlayan Meteoroloji 20’den fazla il için sağanak yağmur uyarısı yaptı.

Fatma Müge Yücetürk - Türkiye, bahar mevsimini yaşarken bir anda gelen soğuk hava, sağanak yağmur ve fırtına ile karşı karşıya kaldı. Farklı bölgelerde kendini gösteren yağışlar yer yer sel ve su baskınlarını da beraberinde getirdi. Peki meteorolojinin son verileri ne diyor? Yeni günde hava durumu nasıl olacak İşte 18 Mayıs 2023 Türkiye hava durumu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, İç Anadolu (Konya ve Karaman hariç), Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Kütahya’nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına( 40 - 70 km / saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.