TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından nasıl yararlanılır, ne zaman başlıyor, kimler faydalanıyor?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından nasıl yararlanılır, ne zaman başlıyor, kimler faydalanıyor?
TOKİ’den ev, arsa ve iş yeri alanlar için hayata geçirilen yüzde 25 indirim kampanyasının detayları merak konusu oluyor.

TOKİ’den yüzde 25 indirim kampanyası! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) ev, arsa ve iş yeri sahibi olanlar peşin ödemelerde uygulanan yüzde 25’lik indirimden faydalanabilecek. Peki TOKİ % 25 indirim kampanyası ne zaman başlıyor, yüzde 25’lik indirimden kimler yararlanabilir, son tarih ne zaman? İşte yanıtı…

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası nedir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün kişisel sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile TOKİ’nin yeni indirimini paylaştı. Buna göre, TOKİ’den ev ve iş yeri sahibi olanlar arasından borcunun tamamının kapatmak isteyenlere yüzde 25 indirim yapılacak. Borcunun tamamını ödeyemeyecek olanlar için de borcun %25’ini veya fazlasını ödemek isteyenlere yine yüzde 25’lik indirim uygulanacak.

gx5nqu9xgaampcs.jpeg

TOKİ % 25 indirim kampanyası ne zaman başlıyor?

Bakan Kurum’un yaptığı açıklama ile duyurulan ve kısa sürede ilgi gören TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasının başlangıç ve bitiş tarihleri de merak konusu oluyor. Kurum’un “TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için % 25 oranında indirim imkanı sağlayacağız. Ayrıca borcunun en az % 25’ini kapatmak isteyen de yine aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun.” sözleriyle duyurduğu yüzde 25’lik TOKİ indirim kampanyası 23 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zaman bitecek?

Peşin ödemelerde veya borcun %25’inden fazlasının ödendiği hallerde yüzde 25 indirim imkanı sağlayan TOKİ kampanyası 23 Eylül ile 18 Ekim 2024 tarihleri arasında geçerli olacak.

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasından kimler faydalanır?

TOKİ’den ev ve iş yeri sahibi olanların yararlanacağı kampanyaya 2023 Haziran ayı sonu itibarıyla; mal sahibi olanlar, geri ödeme taksitleri başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olanlar katılabilecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.