Titanik’ten 5 kat büyük: Icon of the Seas denize indi!

Titanik’ten 5 kat büyük: Icon of the Seas denize indi!
Royal Caribbean International tarafından üretilen Icon of the Seas, geçtiğimiz günlerde Finlandiya'da ilk yolculuğunu gerçekleştirdi.

Necdet Oktay Apaydın - Titanik 1912'de inşa edildiğinde dünyanın en büyük buharlı yolcu gemisiydi. 15 Nisan 1912 gecesi ilk yolculuğunda bir buzdağına çarptı ve yaklaşık 2 saat 40 dakikada Kuzey Atlantik Okyanusu'nda battı. Filme konu olan gemi, zamanına göre efsaneydi ama yıllar geçtikçe daha da büyük gemilere rastladık. Icon of the Seas bu konuda zirveyi temsil ediyor.

2024'ün başlarında ilk yolculuğuna çıkacak başlayacak

Royal Caribbean International tarafından üretilen Icon of the Seas, geçtiğimiz günlerde Finlandiya'da ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Icon of the Seas, geminin tahrik ve dümen sistemlerini test etmek için dört günlük bir testten geçti. 250.800 ton tonajı ile bir uçak gemisinin 2,5 katı ağırlığındadır. Bu yeni ikonik gemi, efsanevi Titanic'in beş katı büyüklüğünde.

Yeni mega gemi, Ocak 2024'te hizmete girdiğinde dünyanın en büyük yolcu gemisi olacak. 5 bin 600 kişi taşıyacak olan geminin 2 bin 350 kişilik mürettebatı olduğu söyleniyor. Toplamda yaklaşık 8 bin kişiyi taşıyan gemi, ilk seferi için yola çıkacağı günü bekliyor.

Denizlerin Simgesi, Royal Caribbean'ın üst üste yedinci yıldır dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını elinde tutan yolcu gemisi olacak. Şirketin 2006 yılında denize indirdiği Freedom of the Sea'nin de dönemin en büyük yolcu gemisi olduğu söyleniyordu.

O zamandan beri şirket, dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını da kazanan altı yolcu gemisi oldu. Son olarak, Denizin Unvanını taşıyan Icon of the Sea, Ocak 2024'te Miami'deki ilk ticari yolculuğuna çıkacak. Royal Caribbean, 2026 yılına kadar iki Ion of Seas kardeş gemisi daha inşa etmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.