Titanik'in yönetmeni James Cameron, Titanik yolculuğu sırasında kaybolan denizaltıyla ilgili açıklama yaptı!

Titanik'in yönetmeni James Cameron, Titanik yolculuğu sırasında kaybolan denizaltıyla ilgili açıklama yaptı!
Titanic'e 33 kez denizaltı indiren Titanic yönetmeni James Cameron, kayıp Titanic denizaltısı hakkında ilginç bir açıklama yaptı. Cameron olaydan sonra yaptıklarını ve düşündüklerini paylaştı.

Berrin Yeşiltepe - Titanic, 1912'den beri Kuzey Atlantik'in buzlu sularında demirledi ve OceanGate adlı bir şirket tarafından bir gemi seyahati varış noktasına dönüştürülecekti. Ancak şirketin Titan isimli denizaltısı, geçtiğimiz günlerde yolcuları ve pilotuyla birlikte denizde kayboldu.

Vakayla ilgili son gelişme, Titanic'e 500 metre uzaklıkta bir gemi enkazının bulunduğu haberi oldu ve bugün ilginç bir açıklama geldi. 1997'de Titanic hikayesinin yönetmeni James Cameron, denizaltının nasıl battığına dair düşüncelerini aktardı.

ccf9c49096df99af65094ae551f3dde5e7d28503.jpeg

"Denizaltının başına gelenleri anladım"

BBC'ye James Cameron yaptığı açıklamada, olay olduğunda pazar günü gemide olduğunu ve haberi Pazartesi günü öğrendiğini söyledi. Haberi alınca kemiklerine ne olduğunu hissettiğini söyledi.

"Neler olduğunu iliklerime kadar hissettim. Denizaltının elektronik ve haberleşme sistemleri aynı anda arızalandı, radyo vericileri yanıt vermedi... Denizaltının başına gelenleri anladım.

Cameron, kazayı öğrendikten sonra edindiği kaynaklardan denizaltının sistemlerinin bozulduğunu öğrendiğini söyledi.

Hemen denizaltı topluluğuyla iletişime geçtim ve bir saat içinde aşağıdaki bilgileri aldım. 12.000 fitteyken, 12.000 fite doğru gidiyorlardı. "

0061419980820cbb5a4eae45e243f3833c02862f.jpeg

"Bir felaket olmasaydı, ikisini aynı anda kaybetmezdiniz, ama yüksek enerjili bir felaket olmalı. Akla gelen ilk şey patlamaydı."

Bir ABD Sahil Güvenlik yetkilisi de denizaltının basınç kaybından kaynaklanan dahili bir patlama nedeniyle battığını söyledi. Patlamanın Titanik enkazının burnuna 478 metre kala meydana geldiği bildirildi.

Titanik'in enkazına 33 kez dalan yönetmen James Cameron, denizaltıların tehlikelerinin gayet iyi farkında.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.