Titanik yolculuğu sırasında kaybolan bir denizaltı pilotuyla ilgili tarihi bir tesadüf ortaya çıktı!

Titanik yolculuğu sırasında kaybolan bir denizaltı pilotuyla ilgili tarihi bir tesadüf ortaya çıktı!
The New York Times'a göre, kayıp denizaltı pilotu ve Oceangate kurucusunun eşi, Titanik'te ölen iki kişinin torunlarıydı.

Fatma Müge Yücetürk - 110 yılı aşkın bir süre sonra Titanic'in battığı uçsuz bucaksız okyanusta bir acı haber daha geldi. Titanik'e ücretli seferler düzenleyen Ocean Gate'e ait bir denizaltı denizde tehlikede.

Pazar günkü olaydan bu yana çok az ilerleme kaydedildi, ancak denizaltının bir kumanda koluyla kontrol edildiği ortaya çıktı. Bugün bu detayın tüm dünya tarafından detaylı olarak bilinmesiyle birlikte büyük bir tesadüf daha ortaya çıktı.

OceanGate'in kurucusu ve denizaltının pilotunun eşi, Titanik faciasında hayatını kaybedenlerin torunu

a9626ae19790e1620a0e89ac174c56bf333a99e9.jpeg

  • Sol: Wendy Rush, Sağ: Stockton Rush

The New York Times'a göre, batık denizaltı pilotu ve kurucusu Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, 1912'de Titanik'in batmasıyla hayatını kaybeden iki birinci sınıf yolcunun torununun torunuydu.

4a7c409b7096f2e1b79d4036d5b37c66fc71623d.jpeg

Bu arşiv bilgilerine göre Rush'ın Titanik'te ölen büyük büyükbabası Isidore ve Ida Strauss'tur. O zamanlar varlıklı bir aileden gelen Isidore, popüler giyim markası Macy's'in de kurucu ortaklarından biriydi.

300c9ffb0208ecc1aa1e33f93239921c147b3afd.jpeg

Ayrıca Isidore ve Ida Strauss ikilisi sinemalarda vizyona giren 1997 yapımı Titanic filminde rol almıştır. İkili, gemi sular altında kalırken yatakta kucaklaşırken görüntülendi. İkilinin ünlü geçmişini gösteren bir başka sahne de filmin sinematik bölümünde yer almadı.

Hikayeye göre, biri kadın, diğeri eski ünlü bir kongre üyesi olan Ida ve Isidore tekneye kendileri binecekler. Ancak Isidore, tüm kadınlar ve çocuklar gemiye gelene kadar gemiye binmeyeceğini söyledi ve Ida, kocası olmadan hiçbir yere gitmediğini söyleyerek bunu reddetti.

Isidore Strauss'un cesedi Titanik battıktan yaklaşık iki hafta sonra bulundu, ancak Ida Strauss'unki asla bulunamadı.

Çiftin oğlu Richard Weil, Jr., Macy's'in New York şubesini yönetiyordu ve oğlu Dr. Richard Weil, III'ün tıp kariyeri vardı. Richard Weil III daha sonra Wendy Rush'ın babası oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.