Sağlıklı beslenmek için tüketilen limonlu su düşünüldüğü gibi sağlıklı mı?

Sağlıklı beslenmek için tüketilen limonlu su düşünüldüğü gibi sağlıklı mı?
Sağlıklı beslenmeyi benimsemiş ve bunu hayatında devam ettiren insanların genellikle limonlu su içtiğini görmüşsünüzdür. Bu karışımın sindirime yardımcı olduğu, kilo verme konusunda vücuda destek olduğu belirtiliyor.

Sağlıklı beslenmek elbette önemli ve her insanın ruh ve beden sağlığını koruyabilmesi için sağlıklı şekilde beslenmesi şart. Ancak bu durum ne yazık ki herkesi için söylendiği kadar kolay olmayabiliyor. Yoğun iş hayatı, günlük yaşamın temposu, ekonomik durumlar gibi birçok faktör, tam anlamıyla sağlıklı beslenmeye engel olabiliyor. Buna rağmen sağlıklı beslenmeyi benimseyen birçok kişi de bu rutinlerine limonlu su tüketmeyi dahil ediyor.

Taze limon sıkılmış ılık su tüketmenin sağlıklı olduğu ve birçok açıdan faydası olduğu belirtiliyor. Kilo vermede yardımcı olduğu, sindirimi kolaylaştırdığı gibi birçok sağlıklı etkisinin olduğu belirtilen limonlu su tüketmek gerçekten de söylendiği kadar sağlıklı mı? İşte detaylar…

NEDEN LİMONLU SU TERCİH EDİLİR?

Bilindiği üzere doktorlar genellikle insanlara yeni uyandıklarında su içmelerini tavsiye eder. Zira gece boyu vücut susuz kaldığı için bu susuzluğu gidermek adına su tüketilmesi gerekir. Kimileri suyu limonlu şekilde tüketmeyi tercih eder ancak limonun vücuda bu noktada ekstra yararının olup olmadığı konusunda hala birçok soru var.

Limonlu su birçok meyve suyuna göre daha az şeker içerir ve öte yandan birçok kahve türünden de daha az kalori içerir. Ayrıca limonun içeriğinde C vitamini, magnezyum, kalsiyum ve potasyum da bulunur ve limon, idrar sökücü özelliğe sahiptir. Ancak tüm bu yararlı yanlarına rağmen limonlu su için söylenen faydaların büyük bir kısmı sade suda bulunuyor.

LİMONLU SU SÖYLENDİĞİ KADAR YARARLI MI?

Uzmanlar, suya limon sıkmanın daha çok “motive edici” bir etkisinin olduğunu ve limonlu sudaki en önemli etkenin, suda ekstra C vitamini bulunması olduğunu ifade ediyor. Uzmanlara göre limonlu suya atfedilen birçok “sağlıklı etki” aslında zannedildiği gibi değil. Ancak düşük kalori ve zengin C vitamini açısından uzmanlar bu içeceğin tercih edilebileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.