Regaip Kandili ve üç aylar ne zaman? Kandil tarihleri bu sayfada

Regaip Kandili ve üç aylar ne zaman? Kandil tarihleri bu sayfada
Müslümanların en çok sorduğu soruların başında Regaip Kandili ne zaman, kandil tarihleri ve üç aylar ne zaman başlıyor geliyor. İşte detaylar...

Recep, Şaban ve Ramazan olarak idrak edilen üç aylarla ilgili araştırmalar başladı. İslam aleminin de büyük önem verdiği ve ibadet için gün saydığı bu anlamlı zamanların yanısıra Regaip Kandili ne zaman? sorusu da soruluyor. Oruçların tutulacağı, namazların kılınacağı ve duaların edileceği önemli günler ve akşamlar için sorularınızın detayları haberimizde...

Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca Müslüman şimdiden üç ayların ne zaman başlayacağını ve Regaip kandilinin tarihini araştırıyor. Regaip Kandili ne zaman? sorusu ve üç aylar ne zaman? konusu son günlerde çok sayıda sorgulama aldı. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerine beklentilerin bulunduğu akşamlarda ibadetlerini gerçekleştirmek isteyenler sürekli olarak arama motorlarında bu tarihleri öğrenmek amacında.

REGAİP KANDİLİ VE 3 AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 2019 dini günler listesini incelediğimizde Regaib Kandili’nin 7 Mart Perşembe günü idrak edileceği görülüyor. Regaib Kandili üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir ve hemen ertesi gün bu hayırlı aylar başlar. 2019 yılının üç aylar başlangıcı 8 Mart Cuma’dır. Ramazan ayının başlangıcı ise 6 Mayıs Pazartesi günü.

Bu tarihin ardından bir diğer kandil günü ise 2 Nisan Salı günü idrak edilecek olan Miraç Kandili olacak.

Berat Kandili ise 19 Nisan Cuma günü idrak edilecek. Kadir Gecesi 31 Mayıs Cuma, Mevlid Kandili ise 8 Kasım Cuma günü eda edilen dini gün olacak.

2019 KANDİL GÜNLERİ NE ZAMAN?
7 Mart 2019 Perşembe günü Regaib Kandili.

2 Nisan 2019 Cuma günü Miraç Kandili.

19 Nisan 2018 Pazartesi günü Berat Kandili.

8 Kasım 2018 Pazartesi Mevlid Kandili.

8 Mart 2018 Pazartesi günü Üç Aylar başlangıcıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.