Ramazan bitiyorken

Ramazan bitiyorken
Birkaç gün sonra bitecek mübarek Ramazan ayı... İşte geldi işte gidiyor misali. Geçen yıl tutanların bir kısmı aramızda değiller.

Birkaç gün sonra bitecek mübarek Ramazan ayı... İşte geldi işte gidiyor misali. Geçen yıl tutanların bir kısmı aramızda değiller. Allah rahmet eylesin onlara. Şimdi bizlerin de içinde gelecek Ramazan'a erişemeyip rahmetli olacaklar var. O halde hani derler ya olumlu ve rahmani fırsatlar yağmur misalidir yağar da geçer. Kıymetini kadrini bilmek gerek bu mübarek ayların su misali geldi geçiyor bile.
Siyasiler iftar verdiler çadırlarda, meydanlarda ama verdikleri iftar yemeklerine gönüllerini koymamışlardı. Vermiş oldukları iftarlar Allah için miydi, oy avcılığı mıydı? Kamunun vicdanına bırakıyorum. Sanırım halk bu basit ve klasik numarayı yutmadı ama ne yapsınlar gidip iftarlarını yapanlar oldu. İşte halkı bu hale getirenler utanmadan seçim meydanlarında bangır bangır bağırarak yaptıklarını anlatıp duruyorlar. Geçmiş seçimlerde vaad edip, yapacaklarına söz verip yapmadıklarını ama özellikle yapmadıklarını yazmaya kalksam bu bir köşe değil Brezilya dizisi olur herhalde.
Neyse ben siyasetin dışına çıkıp güzelim rahmani ve sağlık bereket sevap dolu mübarek ramazanımıza döneyim. Bu mübarek ayda fitreler ve zekatlar sadakalar verilecek zira sevapları kat kat arttıran bir aydayız. Din kitapları böyle yazar ve din adamları da ilmihallerde mübarek ramazandan söz ederken hep övgüyle ve bereketiyle söz ederler ki ben de kalben anlatılanlara inananlardanım.
İktidar emeklilere bayram öncesi eşit miktarda bin TL vereceğini ilan etti. Ama binbir köşelerde meydanlarda mitinglerde ve tv kanallarında da reklamlarını yapmadan edemediler. Bu verilecek olan bin TL gerçekten de emeklilere duyulan saygıdan mı, hak ettiklerinden mi, yahut sizleri mağdur ettik azda olsa yetmesede hiç olmazsa bir can suyu olsun diye mi verdiler? Yoksa sayıları 12 milyonu bulan ve geçen bu hedef kitlenin oylarının hatırına istinaden mi verildi verilecek kafamda çok sorular var bu konuda iyimser düşünemiyorum. Zira verdikleri takvim seçime beş kala olduğundan istesemde şu soruyu sormadan edemiyorum neden daha önce yahut sonra değil de özellikle seçimlere beş kala bu ikramiye ve neden bin TL yani en az miktarı seçtiler düşünmeden sorgulamadan pas geçemedim.
Bitiriyorum ve diyorum ki Allah herkesin herkesimin tutmuş oldukları oruç ve ibadetlerini kabul etsin. Nice ramazanlara mübarek aylara inançlı sağlıklı ve kararlı olarak milletçe erişmemiz dilek ve dualarımızla yaklaşmakta olan ramazan bayramınızı şimdiden kutlarım. Nice ramazanlara ve nice bayramlara...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.