Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi için artık adres orası! Randevu nasıl alınır

Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi için artık adres orası! Randevu nasıl alınır
Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi yenilemek isteyen vatandaşlar için son dakika uyarısı geldi. Yeni uygulamaya göre bu kimliklerin yenileri nüfus müdürlüklerinden edinilebilecek. Peki Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi için randevu nasıl alınır? İşte detaylar...

Uygulanmaya başladığından bu yana her gün ilgiyle başvuruların yapıldığı pasaport, kimlik ve sürücü belgesi için süreç devam ediyor. Üç önemli belge ve kimlik için uzun süredir devam eden yenileme işlemlerinin hepsi tek çatı altında toplanarak nüfus müdürlüklerine verildi.

Bu sabah mesai saatinin başlamasıyla yeni dönemin de startı verildi. Milli yazılımların kullanıldığı Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi için başvuru noktalarının sayısı yükseltildi. Vatandaşlar da haftanın ilk gününde randevularını alarak nüfus müdürlüğünde beklemeye başladılar.

pasaport ehliyet randevu başvuru

Pasaport, kimlik ve sürücü belgesi randevu nasıl alınır?
Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden  veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu  alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.