Öncelik çocuklar olmalı

Öncelik çocuklar olmalı
Bir milletin en önemli değeri çocuklardır çocuklar olmalı. Onlar büyüyüp eğitilip ülkeyi her anlamda o minik omuzlarında taşıyacak ve çağdaş uygarlıklara götürecek gençlerimiz olacaklar. Yani onlar neslimiz ve yarınlarımızdırlar. Bizden birer biz’dirler.

Bir milletin en önemli değeri çocuklardır çocuklar olmalı. Onlar büyüyüp eğitilip ülkeyi her anlamda o minik omuzlarında taşıyacak ve çağdaş uygarlıklara götürecek gençlerimiz olacaklar. Yani onlar neslimiz ve yarınlarımızdırlar. Bizden birer biz’dirler.
Ekonomi siyaset vs. çocuklarımızın can güvenliğinden sağlıklarından ve yeşil umut dolu yarınlarından adam akıllı eğitimlerinden öncelikli olamaz olmamalı tezini harlı bir tarzla savunanlardanım. Savunmaya da devam edeceğim.
Çünkü kişisel bazda olsada olmazsa olmazımızın bu ilke ve prensip olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda onlarca hadis-i şerif ve güzel sözler var bilmeyen yok. Her şeyden önce onlar yani çocuklarımız bizlere öncelikle Yüce Allahın emaneti ve armağanıdırlar. Bu gerçeği en çok anneler bilirler. Ne de olsa en büyük cefayı zorlukları hem madden hem de fiziksel olarak anneler çeker. Annlerin bu olumsuz ve oldukça acı veren hazin son’ları hiç kimse ve hiçbir canlı onaların yaşadığı acıyı çekemez tarif edilemez ancak yaşanır. Allah yaşatmasın hiçbir zaman hiç kimselere…
Siyasiler seçim meydanlarında bol bol atıp tutarlar ve bizlerde afiyetle yeriz atıp tuttuklarını ama sahada ve oluşan ölümcül örnekler siyasilerin pek samimi olmadıklarını belgelerle ve istenmeyen fiillerle ortaya çıkıyor. Şu son bir kaç gün içinde meydana gelen güzel gözlü Leyla ile Eylül kızlarımızın vahim sonları ne de çok üzdü bizi. Dilerim Allahtan bu son olur ve çocuklar çok daha farklı ciddi yöntem ve metodlarla korunurlar. Siyasiler önlem alıp mümkünse sıfıra indirgerler bu eylemleri.
Çocuklara verilen değer çok daha fazla olmalı ve bu konuda eğitimin üniversitelerin sosyolog ve psikologların sık sık bilimsel eriler ortaya atıp onların can güvenliği konusunda hem aileleri hem de toplumu adam akıllı eğitmeleri çürütülemeyen ve hayata geçirelebilir projeler bilgiler üretmeliler. Yalnız baş sağlığı dilemekle ve adet yerini bulsun diye bir kaç gündem de tutup sonra da bu çok ama çok önemli konuyu rafa kaldırmasınlar.
Tv kanallarında ilgili siyasilerin bakanların vekillerin v.s çeşitli demeç ve söylemlerine odaklanarak izledim notlar aldım. Dilerim samimi olurlar ve söylediklerini hayata geçirirler. Neden çok iyimser değilim bu söylem ve demeçlere karşı çünkü bu ilk değil ama inşallah son olur. Her olayın akabinde artist siyasiler çıkıp şunu yapacağız bunıu yapacağız en ağır cezaları vereceğiz daha nice nice askıda kalan vvadler söylemler… Peki yaptılar mı, hayır zaten adam akıllı ele alınıp o caydırıcı yaptırımlar uygulansaydı caydırıcı olabilseydi söyledikleri atıp tuttukları muhtemelen bizler bu olayları yaşamıyor olacaktık.
Bitirirken ailelerine baş sağlığı diliyor ve suçluların en ağır bir şekilde ilgili yetkililerce cezalandırılmaları ve verilen cezaların da mutlaka caydırıcı olmalarını bekliyorum. Failleri de lanetle,şiddet ve nefretle kınıyorum son olarak insan olmayıp insan görünümlü bu     canavarlarında Allah belalarını versin diyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.