Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumu nasıl! Nuray Hafiftaş kimdir

Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumu nasıl! Nuray Hafiftaş kimdir
Uzun zamandır kolon ve karaciğer kanseri teşhisiyle tedavi gören ünlü santçı Nuray Hafiftaş'ın sağlık durumu merak ediliyor ve sürekli araştırılıyor. Milyonların sevgilisi ünlü ismin bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediliyor. Peki Nuray Hafiftaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır... İşte detaylar..

Türk halk müziğinin en güzel ve başarılı isimlerinden Nuray Hafiftaş'ın hasta yatağından kalkmasını bekleyen milyonlar var. Yeşil gözleriyle adeta bir kraliçe olarak lanse edilen Hafiftaş'ın devam eden kemoterapi tedavisi herkesi üzüyor ama dua ederek destek verilmeye çalışılıyor. Ünlü sanatçı da sürekli dua istiyor. Siz değerli okuyucularımız için hazırladığımız haberimizde Nuray Hafiftaş'ın kim olduğunu, hakkındaki bilgileri, albümlerini ve kaç yaşında olduğunu öğrenebilirsiniz.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR?
Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Çıldır'da doğdu.

Vikipedi'de yer alan bilgilere göre, ilkokulu Taksim'de okudu.

İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı.

Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olarak 4 yıl çalıştı.

Şimdiye kadar birçok albüm çıkaran sanatçının 100'ü aşkın söz ve bestesi kendisine ait olan eserleri var.

Bunlardan "Ayrılık Nikahı", "Yalan Dünya" ve "İsyan Ediyorum"u Kibariye, "Hasret" ve "Gurbet"i ise İzzet Yıldızhan okudu. Sanatçının son albümünde ise kendisine ait Be Hey Gafil ve "Yavrular isimli iki bestesi bulunuyor.

Türk Halk Müziği'nin çağdaş, otantizm'e asla ihanet etmeyen ama teknoloji'ye açık bir neferi oldu. Zaman oldu kendi kulvarında birlikte yarıştıkları meslektaşlarının albümlerinde vokal yapacak kadar alçak gönüllü ve özverili oldu.

Nuray Hafiftaş'ın Türk Halk Müziği klasik sanatçıları literatürüne girmesine neden olan özellikleri kuşkusuz sadece bunlar değil. "Eyvah Gönül" de ürettikleri eserlerden biri.

Star Prodüksiyon etiketiyle piyasaya çıkan 'Yazı Bir Dert Kışı Bir Dert' isimli son albümünün prodüktörlüğünü Yusuf Savaş üstlendi. 12 eserden oluşan bu albüm yaklaşık dört yıl aradan sonra çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.