Netflix şifre paylaşımını yasakladı! İşte şifre paylaşmanın maliyeti

Netflix şifre paylaşımını yasakladı! İşte şifre paylaşmanın maliyeti
Netflix, ABD ve İngiltere'de şifre paylaşım kısıtlamaları uygulamıştır. Standart ve Premium paketlerde kullanılabilen şifre paylaşım uygulaması tüketiciye ekstra maliyet katacaktır.

Müge Yücetürk - Dünyanın en popüler film ve film izleme platformu Netflix, şifre paylaşımına sınırlama getirmesiyle uzun süredir gündemde. Şirket şimdiye kadar birden fazla kişinin aynı Netflix hesabını kullanmasını engellemek için neler yapacağını açıklamıştı. Şimdi ise bu konuda en bariz gelişme yaşandı.

Netflix, görece az abonesi olan ülkelerde test ettikten sonra Birleşik Krallık ve ABD'de resmi olarak şifresiz yeni bir paylaşım çağına girdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kullanıcının hesabının IP adresi üzerinden takip edileceği ve IP uyumsuzluğu durumunda müşteriye bildirim yapılacağı söylendi. GPS verilerinden faydalanmadığını vurgulayan Netflix, hesap sahiplerinden varsayılan bir cihaz tanımlamasını isteyecek. Belirtilen adres veya cihaz, o hesap için varsayılan adres olarak kabul edilecektir.

Şifre paylaşmak isteyenlerin ekstra ücret ödemesi gerekecek

Netflix'ten yapılan açıklamada, kullanıcıların yeni aşamada da şifre paylaşımı yapabilecekleri söylendi. Bu durumda şifresi paylaşılan her kullanıcı için ayrıca bir ödeme yapılması gerekecektir. Ancak şifre paylaşımının ücreti satın alınan plana göre değişmektedir. ABD'deki yeni fiyatlara yakından bakalım.

ABD'deki Netflix kullanıcıları, Standart plana 15,49 ABD doları karşılığında kaydolur; Kullanıcı başına ek 7,99 ABD dolarına mal olacaktır. Yani kullanım maliyeti %50 artacak. 19,99 ABD dolarına 4K çözünürlük sunan bir Premium plan satın alan tüketiciler, iki ek kullanıcı için 7,99 ABD doları ödeyeceklerdir. Temel veya Promosyon planları için şifre paylaşımı mümkün olmayacaktır.

Türkiye'deki tahmini fiyatlar nasıl değişir?

Netflix zaten İngiltere ve ABD'de şifre paylaşım kısıtlamaları sunuyorsa, bir gün Türkiye'de de mutlaka uygulayacaktır. Peki, yerel fiyatlandırma uygulanmaz ve ABD fiyatları Türkiye'ye aktarılırsa, kullanıcıların şifrelerini paylaşmanın maliyeti nasıl değişecek?

97,99 TL'lik Standart tarifeyi kullanan tüketiciler, her yeni kullanıcı için 49 TL ödemek zorunda kalacak. Sonuç olarak, maliyet 147 TL'ye yükseldi.
130,99 TL'lik Premium tarifeyi kullanan tüketiciler, 2 ek kullanıcı için 49 TL ödemek zorunda kalacak. Sonuç olarak, maliyet 179 TL'ye yükseldi.
Netflix'in yerel fiyatlandırma politikası göz önüne alındığında, şifre paylaşım ücretlerinin 20-30 TL civarında olmasını bekleyebiliriz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.