Mutlu olmak ne işimize yarar?

Mutlu olmak ne işimize yarar?
Beş hafta boyunca mutluluk üzerine, nasıl mutlu olunur formüllerini verdikten sonra bu hafta da “mutlu olmak ne işimize yarar” bundan bahsetmek istiyorum.

Beş hafta boyunca mutluluk üzerine, nasıl mutlu olunur formüllerini verdikten sonra bu hafta da “mutlu olmak ne işimize yarar” bundan bahsetmek istiyorum.
Mutlu olduk da ne oldu? Bize ne gibi artılar kazandırdı? Elbette ki pozitif kazanımları olacak.
İlk başta kendimize olan inancımızı güçlendirmiş olacağız. Mutlu olma yolunda kendime güvenimiz daha fazla artacağı için elimizdeki gücün farkına varacağız. Bu halk dilinde gaza gelmek olarak değerlendirilebilir. Ve bizim bu güç için bu durumu yaşamamız ileride atacağımız her adım için büyük bir katkı sağlayacak. 
Yaratıcılık tarafımız gelişmeye başlayacak. Bunu keşfettikçe potansiyelimizi doğru kullanmaya ve yönlendirmeye başlayacağız. Belki de daha önce keşfedilmemiş şeyleri siz başarmış olacaksınız. Sonucu başarısız bile olsa bu tarafınızın keşfine başlamak bile bizim için son derece önemli. 
Karar alma süreçlerinde doğruyu seçmemizi kolaylaştırıyor. Seçimlerimiz bizim yaşantımızı yönlendiren en önemli süreçlerden biri. “En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir” sözünde de anlatıldığı gibi. En kötü
Kendini fiziksel ve zihinsel olarak zinde hissetmeyi sağlıyor. Yani enerjiniz size yapmak istediklerinizi çok kolay yapmanızı sağlayacak kadar artıyor. Harekete geçmeniz için size en büyük desteği     sağlıyor.  
Konsantrasyonumuzu arttırıyor. Günümüz koşullarında dikkatimizi toplamamız oldukça zor. Çünkü çok fazla dışarıdan uyarılara maruz kalıyoruz. Bu da konsantre olmamızı biraz engelliyor. İşte mutluluk burada devreye giriyor. Başka bir deyişle aklımızı başımıza getiriyor. Çünkü pozitif enerji yüklü oluyoruz ve bu da pozitif düşünmemizi sağlıyor. Düşüncelerimizi tek bir olay yada konu üzerine daha kolay odaklayabiliyoruz.   
Zamanı daha iyi kullanıyoruz. Para ile satın alınamayacak en önemli kavram zaman. Hepimizin hayatında çok önemli bir yere sahip. İyi bir planlamayla paha biçilemez bir servet aslında. Zamanı iyi kullanmak için de mutlu olunmaya değer. 
Sabırlı ve anlayışlı bir insan olmamızı sağlıyor. Sabır ve anlayış; tecrübe ile mizaçla bir yere kadar gelebildiğimiz özelliklerden biri. Bu şekilde davranabilmek çok büyük bir meziyet. Ne güzel ki burada da işimize yarıyor.
Başka kişilere olan yararları paha biçilemez. Kısacası insanlara yardım etmek hayatta kişinin karşılıksız bir şekilde birine yardım etmesi kişiyi otomatik olarak mutlu ediyor. Ve mutlu oldukça da kişi yardım etme duygusunu hiç kaybetmeyip çoğalarak devam etmesini sağlıyor. Ne muazzam bir geri dönüş değil mi? Mutluluk sizin başka kişilere yardım etmenizi sağlarken aynı zamanda da mutlu olmanızı sağlıyor aslında.  
Ve ne kadar çok olumlu duygu içinde olursak o kadar çok işlerimiz yolunda gitmeye başlar.  Hayatta istediklerimizi elde etmemiz bizim için bir amaç. 
Mutlu olduğumuz ve mutlu olmadığımız zamanlarda da kendimize dersler çıkardığımız güzel günlerimiz olsun… 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.