Kurban Bayramı’nda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz 2023?

Kurban Bayramı’nda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz 2023?
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hangi köprü ve otoyolların bayram boyunca ücretsiz olacağı açıklandı. İşte ücretsiz otoyol ve köprüler ve tarihleri...

Ali Birerdinç - 2023 yılı Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasının ardından bayramda tatile veya ziyarete gitmek isteyenler köprü ve otoyolların ücretsiz olup olmayacağını merak ediyordu. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Vatandalar haberin duyulmasının ardından, ücretsiz köprüleri ve otoyolları araştırmaya başladı. Peki Kurban Bayramında hangi yollar ve köprüler ücretsiz olacak 2023? Kurban Bayramında ücretsiz köprü ve otoyollar hangi günler arasında geçerli olacak?

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı otoyollar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ücretsiz olacak. Ancak yap-işlet-devret projelerine ait köprü ve otoyollardan ücret alınmaya devam edecek.

Ücretsiz geçiş ne zaman başlıyor, hangi gün bitiyor?

2023 Kurban Bayramı'nda köprülerden ücretsiz geçiş, 24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'da başlayacak. Ücretsiz geçiş hakkı 3 Temmuz Pazartesi günü saat 07.00'ye kadar sürecek.

Ücretsiz olan köprüler ve otoyollar

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ.............ÜCRETSİZ

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ...........ÜCRETSİZ

Ücretli köprüler ve otoyollar hangileri?

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ..............................PARALI

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ......................PARALI

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ..............PARALI

AVRASYA TÜNELİ.........................................PARALI

Bayram tatili 9 güne çıkmıştı

Türkiye’de Kurban Bayramı 28 Haziran Çarşamba günü ile 1 Temmuz Cumartesi günleri arasında kutlanacak. Erdoğan, 26 ve 27 Haziran tarihlerinin de idari tatil olarak ilan edildiğini açıkladı. Böylece 23 Haziran Cuma akşamı başlayacak olan Kurban Bayramı tatili, 2 Temmuz Pazar gecesine kadar devam edecek. Bu süreçte her bayramda olduğu gibi köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş hakkı sağlanması bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa bile kısa bir süre içinde kararın Resmi Gazete’de yayınlanması bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nda nasıldı?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ise ücretsiz köprü ve otoyollara dair yayınlanan karar
bir istisna içermişti. Buna göre, “Yap İşlet Devret” modeli ile inşa edilen köprüler ve otoyollardan geçenlerden bayram boyunca da ücret alınmaya devam etmişti. Bu uygulamanın Kurban Bayramı’nda da devam edip etmeyeceği merak konusu oluyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.