Katil bir hemşirenin ürkütücü hikayesi

Katil bir hemşirenin ürkütücü hikayesi
Danimarkalı gece vardiyası hemşiresi Christina Eistrup Hansen, 2012'den 2015'e kadar çalıştığı hastanenin "ölüm iblisi" oldu. Bir meslektaşının şüphesiyle tutuklanan cinayete meyilli bir hemşirenin hikayesi gerçekten tüyler ürpertici.

Leyla Karahan Hız - The Nurse'ün bu yıl Netflix'te yayınlanmasıyla Christina Eistorp-Hansen davası bir kez daha su yüzüne çıktı. Cinayete meyilli bir hemşireyle ilgili bir mini dizi izlemek vakayla yeniden ilgilenmemizi sağladı.

Hazır olduğunuzda hastane koridorlarında bir ölüm meleği gibi koşan Christina'nın yakalanırken neden böyle bir şey yaptığını ve şimdi nerede olduğunu görün.

Dışarıdan bakıldığında başarılı bir hemşire gibi gözüküyordu

2016 yılında Christina Eislap Hansen, Danimarka'daki Nykbing Falster Hastanesinde gece vardiyasında hemşire olarak çalıştı. Görünüşte, acil durumlarla nasıl başa çıkılacağını bilen yetkin bir hemşireydi. Ancak sorun, kendisinin bir acil durum yaratmış olmasıydı.

Acımasız hemşireler geceleri hastalara yüksek dozda morfin ve diazepam verdi. Uyuşturulmuş hastalar ölümle yüz yüze geldiğinde onları kurtardı. Bir süre sonra meslektaşım Pernille Kurzmann Larsen bundan şüphe etmeye başladı.

Hastanede çalışan birçok kişi şüphelenmişti ancak kimse birbirine söylememişti

Pernille Kurzmann Larsen şüphelerini diğer hastane personeline dile getirdi ve birçoğunun uzun süredir böyle bir şeyden şüphelendiğini ancak konuşamadığını itiraf etti.

Onu gece vardiyasında izleyen ve ilaçlarını kontrol eden Kurtzmann ikna olmuştu. Aynı bölümde çalışan arkadaşı Dr. Niels Lunden'in yardımıyla polise o noktadan sonra her şeyin çözüldüğünü bildirdiler.

Üç hastanın ölümü sebebiyle en sonunda tutuklandı

Gece hemşiresi, 2012'de ölen 72 yaşındaki erkek, 28 Şubat 2015'te ölen 86 yaşındaki kadın ve 28 Şubat'ta ölen 66 yaşındaki bir erkek olmak üzere üç hastadan sorumluydu. 2015. Hastanın ölümü durumunda tutuklandı. 28 Şubat 2015 ile aynı gün. Vücutlarında yüksek dozda morfin ve diazepam bulundu ve hepsinin öldüğü gün Christina gece vardiyasında çalışıyordu.

Hemşire, "Ölüm Şeytanı" adıyla ünlenmişti

Leyla Karahan Hız - Dava, Danimarka medyası için en önemli davalardan biri haline geldi. Hemşire, Danimarka'da "Ölüm Şeytanı" olarak ünlendi. 2016 yılında üç cinayet ve bir cinayete teşebbüsten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Ancak 2017 yılında ceza 12 yıl olarak değiştirildi ve suçlama cinayete teşebbüs olarak değiştirildi. Gösterilen neden, morfin ve diazepamın doğrudan ölüm nedeni olduğunun kanıtlanamamasıydı.

hemsire-katil.jpeg

Kişilik bozukluğu

2023 itibariyle, Christina Eistorp Hansen hâlâ bir Danimarka hapishanesinde yatmaktadır. 'Dikkat' ile karakterize edilen bir kişilik bozukluğu olan 'Kafir Kişilik Bozukluğu' teşhisi kondu.

Çünkü hemşire hastaya hemen yüksek dozda ilaç verdi ve ardından hastayı kurtarmak için başka bir ilaç verdi. Kendini bir tür kahraman ve ilgi odağı yapmaya çalıştı. Ancak, bu vakaların üçünde başarısız oldu ve onun ölümüyle sonuçlandı.

Ölüm Şeytanı’nın cezası 2028'de sona erecek

Christina, 2018'de hayatını özgür bir kadın olarak yaşamayı planlıyor, ancak hemşireliğe geri dönmeyi asla düşünmüyor. Aramayı yapan meslektaşı Kurtzmann, aynı hastanede görevine devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.