Kandil simidi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri burada

Kandil simidi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri burada
Kandilin yaklaşması sebebiyle vatandaşlar ve özellikle ev hanımları kandil simidi nasıl yapılır? sorusunun yanıtını arıyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi haberimizde.

Kandil gecelerinin vazgeçilmez tatlarından biri olan kandil simidi için hanımlar bir kez daha mutfağa girmeye başladı. Binlerce hanımefendi kandil simidinin nasıl yapıldığını öğrenmek, bilenler de iyice hatırlamak için tüm püf noktalarını öğrenmek istiyor. Peki kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidi tariffi malzemeleri haberimizde yer alıyor.

Müslüman alemi için önemli günlerden biri olan kandiller için yapılan kandil simidi aslında gündelik yaşamda da pek çok zamanda yapılan ve tercih edilen bir yiyecek. Kandille özdeşleşen kandil simidi pastaneler ve marketlerde satılmasının yanısıra evlerde de yapılıyor. Ve kandil simidinin tarifi ile birlikte malzemeleri de araştırılıyor. Mahlepli – mahlepsiz kandil simidi tarifi

Mahlepsiz Kandil Simidi Tarifi

• 1 yumurta sarısı
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
• 1. 5 çorba kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 125 gram margarin
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay kaşığı kabartma tozu
• 3 su bardağı un
Üzeri için;
• 1 yumurta beyazı
• Susam
• Çörek otu

Oda sıcaklığındaki margarin sıvı yağ sirke yoğurt tuz şeker yumurta sarısı karıştırılır ardından un ve kabartma tozu eklenir kulak memesi kıvamına gelindiğinde ceviz büyüklüğünde hamur alınır elle açılıp çay bardağı ile kesilir ortasını da şişe kapağı ile keseriz ardından yumurta beyazına ve susama bularız 180 derece de 20 dakika pişiririz. Afiyet olsun..

Mahlepli Kandil Simidi Tarifi

• 4.5 su bardağı un
• 125 gr eritilmiş tereyağı ya da margarin
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 yumurta
• 1.5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

• Yumurta
• Susam

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri ekleyelim. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ekleyelim ve yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dk kadar dinlendirelim. Bu arada yumurta ve susamı kaselerde hazırlayalım. Elimizle hamura simit şekli verelim ve yumurtaya batırıp oradan da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.