İzmir'in vazgeçilmez lezzetleri

İzmir'in vazgeçilmez lezzetleri
Zengin mutfağıyla öne çıkan İzmir'in muhteşem tatları...

Ege Bölgesi’nin zengin mutfağıyla ünlü şehri İzmir, deniz ürünleri, zeytinyağlıları, sokak lezzetleri ve mezeleriyle öne çıkar. İzmir’in en iyi lezzetleri...

Gevrek: Simit benzeri bir çörek olan gevrek İzmir sokaklarının en sevilen lezzetlerindendir.

Çiğdem: İzmir’in meşhur lezzeti çiğdem kabuklu yer fıstığıdır. Lezzetli içiyle sevilen bir atıştırmalıktır.

Boyoz: Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. İzmir’in meşhur hamur işlerinden biridir.

izmir-de-boyoz-haftayi-yuksek-kapatti-1732-1280x758.jpg

Söğüş: Sebzelerin ince ince doğranan salata ünlü sokak lezzetlerindendir.

Kumru: Kızarmış köfte, sucuk, domates, marul, mayonez ve ketçaptan oluşan meşhur sandviçtir.

Şambali: İzmir ve şerbetin muhteşem buluşması olan tatlı, İzmir’de önemli bir yere sahiptir.

Midye: Halk ve ziyaretçiler tarafından deniz kenarında bulunan midye tezgahları tercih edilen yerlerdendir.

Kokoreç: En sevilen sokak lezzetlerinden kokoreç İzmir halkının vazgeçilmezlerinden.

Fava: Kurubaklagillerden yapılan ezme İzmirlilerin en sevdiği tatlardan.

kolay-fava-duygu-1280x853.jpg

Lokma: Hamur kızartılarak elde edildiği küçük toplar, İzmir mutfağının beğenilen tatlısıdır.

Darı: Kavrulmuş mısır taneleridir.

Deniz Börülcesi: Ege bölgesinin zengin ot çeşitleri İzmir mutfağın büyük bir bölümünü oluşturmaktadır.

Kabak Çiçeği Dolması: Kabak çiçeklerinin içinin özel harçla doldurulmasıyla hazırlanır.

Enginar Dolması: Enginar yapraklarının içinin harçla doldurulmasıyla hazırlanır.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.