İstanbul’da yağmur kaç gün sürecek? Kış geri mi geldi?

İstanbul’da yağmur kaç gün sürecek? Kış geri mi geldi?
İstanbul, 17 Mayıs 2023 Çarşamba gününe yağmurla başladı. Kent sakinleri havanın kaç gün daha yağışlı olacağını merak ediyor.

Ali Birerdinç - Birkaç gündür ılık bir bahar havası yaşayan İstanbul’da serin ve yağışlı hava geri döndü. Bir yandan barajların dolmasını istediği için yağışlara sevinen İstanbullular bir yandan da sıcak ve güneşli havaların geri gelmesini bekliyor. Peki İstanbul’daki yağışlar ne kadar sürecek? Bahar yağmurları havanın soğumasına neden olacak mı? İşte cevabı…

Yaptığı hava tahminleri ile bilinen Hava Forum sayfası, İstanbul’daki yağmurlu havaya dair tahminlerini paylaştı. 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü işe ve okula gideceklerin çok ince giyinmemesi gerektiğini belirten sayfa, gök gürültülü sağanak yağmur uyarısında bulundu. Hava Forum ayrıca, dün özellikle İstanbul’un Avrupa Yakası’nda yaşanan sıcak ve bunaltıcı havanın ardından bugün yaşanan yağışların oraj biçiminde görülebileceğini de ekledi.

"Süper hücre"ye dikkat!

İstanbul’da 17 Mayıs Çarşamba günü şimşek, gök gürültüsü, sağanak yağmur geçişlerinin görüleceği bir hava durumu yaşanacağını açıklayan sayfa, “Süper hücre” ve “meteorolojik patlama” uyarıları da yaptı.

Meteoroloji de uyardı!

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden de 17 Mayıs 2023 Çarşamba günü için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Resmi Twitter hesabından yayınlanan açıklamada, hava sıcaklığının batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.