İstanbul'da sağanak yağmur başladı! Hava durumu ve beş günlük tahmin

İstanbul'da sağanak yağmur başladı! Hava durumu ve beş günlük tahmin
20 milyon vatandaşın yaşadığı İstanbul'da dün etkisini gösteren sağanak yağmur bugün de sabah erken saatlerden itibaren yüzünü gösterdi. İstanbul'da yağmur ne zaman bitecek ve hava durumu nasıl olacak? İşte beş günlük hava durumu tahmini...

Yoğun sisle güne başlayan istanbul'da sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü şiddetli yağmur etkisini gösteriyor. Önceki gün ve dün yapılan uyarılarla araçlarını çeşitli şekillerle oluşabilecek hasarlardan korumaya çalışan vatandaşlra da durumu merakla takip ediyor ve sürekli olarak 'Yağmur ne zaman ve saat kaçta bitecek?' sorusunu soruyor. Beş günlük hava tahmininin de haberimizde yer aldığı ayrıntılarla yağmur konusunda son bilgileri okuyabilirsiniz.

İstanbul'da toplu taşıma da yağmurdan nasibini aldı. Şehir hatlarının bazıları hava koşulları sebebiyle yapılamadı. Trafikte de anayollar uzun kuyruklarla doldu taştı. Dışarı çıkan vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılara devam ediyor.

İstanbul'da yağmur ne zaman bitecek?
İstanbul'da beklenen yağışlar bugün saat 09.00'da başlayıp, saat 12.00'a kadar devam edecek. Akşam saat 18.00'da yağışlar tekrar başlayarak gece 23.59'a kadar sürecek.

Meteoroloji genel müdürlüğü de Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli ile ilgili şu uyarıları yaptı:
Tekirdağ çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerine kadar il genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2.) olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Edirne çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; önümüzdeki 3 saat (06:50-10:00) süresince il genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2.) olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kırklareli çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerine kadar il genelinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2.) olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

istanbul beş günlük hava durumu

Meteoroloji'den alınan tahminlere göre beş günlük hava durumu şu şekilde;

istanbul beş günlük hava durumu tahmini

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.