İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak! 7-8 Nisan hava durumu

İstanbul'da hafta sonu hava nasıl olacak! 7-8 Nisan hava durumu
Son günlerde sıcak havanın etkili olduğu İstanbul'a kötü bir sürpriz. Milyonların yaşadığı metropol kent için sağanak yağış beklentisi var. Peki İstanbul'da hava nasıl olacak? 7-8 Nisan hava durumu tahmini haberimizde.

İstanbul'da baharın gelişiyle birlikte hava sıcaklığının yükselmesi hafta sonlarını daha cazip hale getirdi. Vatandaşlar pikniğe gitmek, maç izlemek veya sinemada film seyretmek için organizasyon planları yapıyor ve bunun için de hava durumunu öğrenmek istiyor. Son yapılan tahminler ise İstanbulluları üzecek gibi görünüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için İstanbul'da yaşayanları uyardı. Cumartesi ve pazar günü kuvvetli yağışların olacağı tahmin ediliyor. Meteroloji'nin verilerine göre bugün sabah saatlerinde ‘sis’ etkisini gösterirken, öğle saatlerinde gökyüzü açılıyor. Yağış beklenmiyor. Sabah saatlerinde 13-17, öğle saatlerinde 17-22, akşam gece saatlerinde 13-15 derece sıcaklık gözlemlendi. Nem oranı yüzde 61-89 arasında. Rüzgar, Perşembe günü saatte 7 km hızında esmesi tahmin ediliyor.

Cuma günü gökyüzü kapalı, yağış beklenmiyor. Gündüz sıcaklık 18, gece sıcaklık 10 derece. Nem oranı yüzde 74-94 arasında. Cuma günü rüzgar hızını artırıyor: Saatte 21 km hızda esmesi bekleniliyor.

Cumartesi günü gökgürültülü sağanak yağmur bekleniliyor. Sıcaklık gündüz 14, gece 8 derece. Nem oranı yüzde 76-92 arasında. Rüzgar 5 günlük veride en yüksek hızına çıkıyor: Saatte 26 km hızda esmesi tahmin ediliyor.

Hafta sonu sağanak yağmur etkisini göstermeye devam ediyor: Gündüz sıcaklık 12, gece sıcaklık 7 derece. Nem oranı yüzde 83-93 arasında olurken, rüzgar saatte 17 km hızda esmesi bekleniliyor.

5 günlük tahmin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.