İki resim arasındaki 5 farkı bulan birinin IQ seviyesi neredeyse inanılmaz!

İki resim arasındaki 5 farkı bulan birinin IQ seviyesi neredeyse inanılmaz!
Bir kişinin bilişsel yeteneklerini ölçen bu IQ testleri günümüzde hala popülerdir. Örnekte verilen zeka testinde iki köpek arasında bir fark yok gibi görünse de detaylara inerek bunu anlayacaksınız.

Berrin Yeşiltepe - İnternette oldukça popüler olan IQ ve zeka testleri ile sıkça karşılaşılmaktadır. Görsellerde gösterilen köpekler arasında bir fark yok gibi görünse de iki görsel arasında potansiyel farklılıklar bulunuyor.

İlk bakışta, görüntü ikiye bölünmüş ve aynı görünen iki görüntü gösterir. İlk bakışta görüntüde bir hata yok. Ama bir bütün olarak bakıldığında, resimde yanlış olan bir şeyler var. İki resim arasındaki 5 farkı bulabilir misiniz?

kapak-ulib.webp

İki Resim Arasındaki Farkları Bulabilir Misin?

Yukarıdaki resme yakından bakın ve kartal gözünüzü yukarıdaki resme odaklayın. Resimde köpeklerin iki ayrı resmini görüyorsunuz. Ama resimler arasında bazı farklılıklar var. Sınırlı süre içinde 5 farkı bulabilir misin? Farkı bulun bulmacaları, herkesin deneyimleyebileceği en ilgi çekici etkinliklerden biridir. İki özdeş görüntü arasındaki potansiyel farkları bulmakla ilgili. Görüntüler aynı olmasına rağmen, katılımcılar iki görüntüyü fark edip karşılaştırdığında farklılıklar ortaya çıktı. Bu tür etkinlikler dikkat seviyenizi belirlemede çok yardımcı olduğu gibi dikkatinizi artırmada ve gözlem becerilerinizi geliştirmede daha etkilidir.

Gizli Farkı Bulabilir Misiniz?

Görseller ilk bakışta benzer görünse de ikisi arasında 5 fark var ve bunları anlamak için 12 saniyeniz var. Yalnızca en dikkatli olanlar, zaman sınırı içindeki tüm farklılıkları hızlı bir şekilde görebilir. Tüm farklılıkları bulmanın anahtarı, resimlere yakından bakmak ve dikkatinizi çeken farklılıkları belirlemektir.

Bazı farklılıkların fark edilmesi kolay olabilirken bazılarının fark edilmesi zor olabilir ve araştırmanızı gerektirebilir. Kaç fark gördünüz? Acele etmek.

screenshot-1-nkvu.webp

Cevabı

Bu aktivite beyin için harika bir egzersiz görevi görür, eleştirel düşünmeyi uyarır, bilişsel yeteneği geliştirmek için faydalıdır. Tüm farklılıkları tespit ettiniz mi? Tüm farklılıkları bir anda tespit etmek mümkün değildir. Ancak beyin hücrelerinizi aktif kılan ve bu nedenle bilişsel yeteneklerinizi artıran beyin egzersizleri sağlayan, farklılıkları bulmanın heyecanıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.