Hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa

Hayvanlar koklaşa koklaşa insanlar konuşa konuşa
Ne güzel atasözlerimiz var. Konuşmak, bizi hayvanlardan ayıran en büyük özelliğimiz…

Ne güzel atasözlerimiz var. Konuşmak, bizi hayvanlardan ayıran en büyük özelliğimiz…
Duygu ve düşüncelerimizi anlattığımız en güzel eylemimiz. Peki biz bu güzel özelliğimizi ne kadar doğru kullanabiliyoruz? 
Bence günümüzde çok da doğru kullandığımız söylenemez. Çoğu sorunumuzu artık yüz yüze çözmek yerine e-mail, mesaj, whatsapp, instagram, facebook gibi teknoloji ve sosyal medya üzerinden çözmeye çalışıyoruz. Çalışıyoruz yazdım çünkü bu konuda ne kadar başarısız olduğumuz apaçık ortada.
Neden mi? Etrafınıza baktığınızda pozitif insan kaç kişi hiç düşündünüz mü? Çoğumuz stresli . Sorunları  çözmek yerine dert eden dırdırlanan ve kuruntulanan bireylere dönüştük. Konuşmaya çalışsak ne konuşacağımızı bilmiyoruz, karşımızdakinin bizi ne kadar dinlediğini, ne kadar anladığını ve gerçekten bizi anlamak için mi bizi dinlediğini anlamıyoruz.
Biz aslında insan olmanın bu güzel özelliğini konuşmayı artık nasıl yapacağımızı bile karıştırdık. 
Hayvanlar öyle mi? Onlar zaten koklaşa koklaşa anlaşıyordu. Bakın onlar yine aynı tarzlarına istikrarlı bir şekilde devam ediyor.
Biz bunu artık yapmak mı istemiyoruz. Teknoloji bizi bu kadar mı rahata bir şeyler için fedakarlık yapmamaya itti. Buna izin verdiğimiz sürece mutsuz olmaya birbirimizi anlamamaya devam edeceğimiz kesin. 
İnsanlarla konuşmaktan ve iletişim kurmaktan korkmamak gerekiyor. Ama bunun içinde önce kendimize sonra karşımızdakilere karşı dürüst olmak gerek. İyi tahlil etmek, kişisel farkındalığımızın çok, empatimizin de yüksek olması şart. Bu şartları     yerine getiremiyorsak öğrenmek için çabalamak gerekli.
Bunun için okumalı, etrafımızda bizi tanıyan     insanlardan belki geri bildirim almalı, gerekli ise profesyonel destek almalı ama eninde sonunda bunu başarabilmek için adım atmalı.
Hayvanların koklaştığı insanlarında bol bol konuştuğu günlere geri dönmek ve devam etmek dileğiyle…..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.