Hayat boyu bekar kalma olasılığınız düşündüğünüzden daha yüksek! Araştırma sonuçları şaşırttı

Hayat boyu bekar kalma olasılığınız düşündüğünüzden daha yüksek! Araştırma sonuçları şaşırttı
ABD'de Pew Araştırma Merkezi’nde yapılan son çalışmanın sonuçları şaşırttı. Buna göre ABD'de her dört kişiden birinin ömür boyu bekar kalacağını ortaya konmuş oldu. İşte şaşırtan sonuçlar...

ABD'de gerçekleşen çarpıcı bir araştırmaya göre, her dört yetişkinden biri hayatı boyunca bekar yaşayıp ölecek. Pew Araştırma Merkezi tarafından yayımlanmış olan bu çalışma, evlilik oranlarındaki büyük azalışın ve kişilerin bireysel yaşam tercihlerindeki artışın en büyük kanıtı oluyor.

YENİ NESİL ARTIK BEKARLIĞI SEÇİYOR

Yapılan son araştırmaya göre, günümüzde yaşayan gençlerin dörtte biri 50 yaşına geldiklerinde hiç evlenmemiş olacak. Yani 4 kişiden 1'i bekar kalacak. Bu bulgu, genç neslin geleneksel evlilik ve aile yapılarından hızla uzaklaştığına işaret etmekte. Ayrıca toplumsal normlarda büyük bir değişime de sebep olmakta.

ÖMÜR BOYU BEKAR KALMA OLASILIĞINIZ YÜKSEK

Pew Araştırma Merkezi'nin incelemesindeki verilerine göre, 1990 senesinde 40-54 yaş aralığındaki yetişkinlerin %24'ü bekardı. Ancak bu oran 2019 yılında toplamda %31'e yükseldi. Yaşanan artış, evlilik oranlarındaki düşüşle ilgili kaygıları tetiklemekte. Ayrıca, bekar bireylerin genellikle daha yüksek kişisel özgürlük ve kendine yeterlilik hissettiği de belirlendi.

Bekar yaşam tarzının toplumda daha çok kabul görmesiyle birlikte, bireylerde daha fazla kişisel özgürlük ve karar alma yetkisi bulunmakta.

Yapılan çalışmalar, bekar yaşamın artık daha fazla tercih edildiğini gösteriyor. Ayrıca evlilik kurumuna bakış açısının köklü bir şekilde farklılaştığına vurgu yapıyor.

Söz konusu yeni trend, gelecekte toplumsal yapı üzerinde büyük ve önemli etkiler yaratabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.