Hac kurası ne zaman çekilecek? 2025 hac kura çekimi hangi ayda yapılacak, tarih belli oldu mu?

Hac kurası ne zaman çekilecek? 2025 hac kura çekimi hangi ayda yapılacak, tarih belli oldu mu?
İbadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından hac kurasının ne zaman çekileceği merak ediliyor. Peki hac kurası ne zaman çekilecek? 2025 hac kura çekimi hangi ayda yapılacak, tarih belli oldu mu?

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen binlerce vatandaş tarafından hac kura takvimi takip ediliyor. Hac ön kayıtları ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül tarihinde tamamlanmıştı. Adaylar başvuruların sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na odaklandı. Peki hac kura çekim tarihi belli oldu mu, kura ne zaman?


2025 HAC KURASI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?


Binlerce aday ön kayıt işlemlerini 27 Eylül tarihine dek e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirmişti. Hac kura çekim tarihi henüz duyurulmadı. Konu hakkında yeni bir bilgi geldiğinde sayfamızda yer vereceğiz.


HANGİ AYLAR HAC AYLARI OLUYOR?


Hac aylarının hangi aylar olduğu da zaman zaman merak ediliyor. Hac ayları, hicrî takvimdeki Şevvâl ve Zilkade aylarının tamamı ile Zilhicce ayının ilk 10 günü olarak tarif edilmektedir.

İhrama bu aylar içerisinde girilmesi gerektiğinden dolayı bu aylara hac ayları adı verilmektedir. Bu zamanlara hac ayları denmesi, hac menâsikinin bu aylardan herhangi birinde bitirilebilmesi için değil, haccın şartı olan ihrama Şevvâl’den itibaren girilebilmesi içindir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.