Farkında değilsiniz ama elektrik faturasını ikiye katlıyor

Farkında değilsiniz ama elektrik faturasını ikiye katlıyor
Gün içerisinde bazı elektronik eşyaları daha fazla kullanmak zorunda kalıyoruz. Bunlar mevsime göre ya da bulunduğumuz alanda ki ihtiyaca göre değişiyor. Elektrik faturası düşmanı olan cihazlar ve çözüm yöntemleri;

FATMA MÜGE YÜCETÜRK- Hayatımızı kolaylaştıran elektrikli aletlerin faydası kadar cep yakan bir zorluğu var. Evimizde, ofisimizde birçok elektrikli eşyayı kullanıyoruz. Vatandaşlardan gelen en çok şikayet ise bu aletlerin bazıları cep yakıyor. Peki bu aletler hangileri, elektrik faturasını düşürmek için hangi yöntemleri kullanmalıyız?

ISITICLAR

Kış ayında evimizin baştacı olan ısıtıcılar, evimizdeki enerjinin büyük bir kısmını oluşturuyor. Klimamızı düzenli olarak temizlediğimiz takdirde faturamızı düşürebiliriz.

BUZDOLABI

Yemeklerimizi, meyve ve sebzelerimizi sakladığımız buzdolapları yaz, kış demeden çalışıyor. Buzdolabı alırken enerji tasarufu dostu alırsak, elektrik faturamızı kontrol altına alabiliriz.

KOMBİ

Kış aylarında soğuk suyla duş almak zulüm gibi gelebilir. Bu yüzden güneş enerjisi takarak tasarruf edebiliriz.

TELEVİZYON

Televizyon enerji tüketiminin yüksek olduğu cihazlardır. Bu sebeple televizyon alırken enerji dostu alabilir veya televizyonla vakit geçirmek yerine hobi edinip, başka şeylere vakit geçirebiliriz

SU ISITICLARI

Su ısıtıcıları bize zaman kazandırma açısından evimizde, ofisimizde kullandığımız pratik aletlerdendir. Zorunlu olmadıkça bunları kullanmayıp ocakta su ısıtabiliriz.

ENERJİ TASARUFU AMPULLER

Normal ampullerden nazaran enerji tasarufu ampuller kullanmak bu konuda daha doğru seçim olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.