Erkek gibi düşünmek

Erkek gibi düşünmek
Önce erkeğin anlamına bakalım; insan, hayvan ve bitkilerin dişiyi dölleyecek cinsten olanına ve sperma oluşturan organizmaya erkek deniyormuş. Yani tanımı bile cinsellikle başlıyor. 

Önce erkeğin anlamına bakalım; insan, hayvan ve bitkilerin dişiyi dölleyecek cinsten olanına ve sperma oluşturan organizmaya erkek deniyormuş. Yani tanımı bile cinsellikle başlıyor. 
Peki biz neden kızıyoruz erkeklere akılları hep önce cinselliğe çalışıyor diye. Ne yapsınlar anlamı bile bu şekilde tanımlanıyor. 
Bir de kadının anlamı ne derseniz o da; erişkin dişi insan ve evlenmiş ya da kızlığını yitirmiş dişi insan demekmiş. Kadına ne çok anlam yüklenmiş tanımında bile. Erişkin yani vücudunun gelişimi tamamlanmış olan demek. Evlenmiş yani aile kurmak üzere, yasanın gerekli gördüğü işlemlerden sonra birleşmek demek. Birde kızlığını yitirmiş dişi kendisinde bulunan kızlık özelliğinin yok olması demek. 
Görüldüğü üzere tanımları bile farklı. Sizce hangi anlam tanımı daha karışık görünüyor. 
Duyuyorum söylediklerinizi ama ben duyduklarımı yazmayacağım. 
Erkekler gibi düşünmek nasıl bir şey. Ne kadar sert gibi geliyor insana değil mi. Erkek gibi düşünmek. Çünkü erkek deyince güç geliyor insanın aklına. Duygulardan önce mantık geliyor. Erkekler genellikle mantıkla hareket ederek davranışlarına ilk adımı atarlar. Tabi ki bütün normal insanlar mantıklarıyla hareket eder en başta ama hareketin devamı önemli. Aradaki fark burada ortaya çıkıyor. Erkeğin mantığı hiç tanımadığı bir kadın gördüğünde ne der acaba? Sonra ne hisseder? Ve sonra hangi davranışta bulunur?
Bütün erkeklerin cevabını duyar gibiyim. Ama burada yine duyduklarımı yazmayacağım.
Kadın gibi düşünmek nasıl bir şey peki, bir kadın olarak açıklıkla anlatmak isterim. Kadın gibi düşünmek. Kadın deyince aklıma her şey geliyor. İlk önce dişi ve anne olma vasfı, sonra bir sürü anlam, duygu, karmakarışık. Benim bile bir kadın olarak tam anlatamadığım bir kelime.  
Aynı soruyu kadın mantığıyla da sormak istiyorum. Kadının mantığı hiç tanımadığı bir erkek gördüğünde ne der acaba? 
Mantık o kadar çok şey söyler ki. Başlıyorum; ben bu kişiyi nereden hatırlıyorum, acaba kime benzettim, daha önce görmüş müydüm, gözü, yüzü nasıl, boyu, kıyafeti, konuşması, ses tonu, davranışı, bu kişi güvenilir mi değil mi, bizi gördüğünde ne tepki verdi, daha aklınızın ucundan köşesinden geçmeyecek bir sürü düşünce. Bunlar saniyeler içerisinde kadının kafasından geçerken. Sonra devreye bu düşüncelere göre davranış gelmekte. Nasıl davranacağını da bir sürü düşünce ile ölçüp biçtikten çok sonra davranışa dönüşür.
Daha ilk görme kısmını bitiremedim farkındaysanız. Bir kadının hiç tanımadığı bir erkeği gördüğündeki mantığı kendimce anlatmaya çalıştım. Ben bile yazarken         yoruldum.
Demek ki kadın olmak gerçekten de kolay değilmiş. Bir de yaşadıklarımızı düşününce gerçekten de çok kolay değil. O yüzden başlığı da erkek gibi düşünmek yazdım. Keşke hepimiz erkek gibi düşünebilsek!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.