Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilir

Emeklilere bayram ikramiyesi ne zaman verilecek Kurban Bayramı ikramiyesi kimlere verilir
Dini bayramlarda verilen ikramiyelerde sıra Kurban Bayramı'na geldi. Milyonlarca emekli vatandaş; "Emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek?" sorusunu soruyor. İşte yanıtı...

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan emeklilik elde etmiş milyonlarca vatandaşın geçen seneden bu yana aldığı ikramiyeler için geri sayım başladı. 10 Ağustos günü başlayacak olan bayram için emekliler paraların yatacağı günü merak ederek araştırıyor.

Vatandaşların alım gücüne destek verebilmek ve bayramlara güler yüzlü girmeleri amacıyla yatırılan emeklilik ikramiyeleri için sorgulamalar gerçekleştiriliyor. İkramiyelerin 5-9 Ağustos arasında ödenmesi bekleniyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİYOR?
Ramazan ve Kurban olmak üzere yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinden SGK'dan emekli aylığı alanların yanı sıra, mayıs ayına aylığı bağlanan emekliler de faydalanabiliyor. Bunun yanı sıra bayramda maaş almaya hak kazanan yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri almakta olan kişiler, şehit yakınları, gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağduru sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de ikramiye almaya hak kazanıyor. İkramiyeden ölüm aylığı (dul ve yetim aylığı) alanlar da faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.