Duşakabininizi bu malzemeyle ayna gibi parlatacaksınız! Farkı görenler o mucizevi üründen vazgeçemiyor!

Duşakabininizi bu malzemeyle ayna gibi parlatacaksınız! Farkı görenler o mucizevi üründen vazgeçemiyor!
Duşakabinler, banyoda en sık kullanılan ve en hızlı kirlenen yerlerdir. Su buharının etkisiyle yüzeylerin zamanla kirli bir görünüme sahip olması ve kalıp, pas ve kireç birikintilerinin oluşması oldukça mümkündür. Peki duşakabin temizliği nasıl yapılmalı?

Duşakabin, banyoda en çok zaman geçirdiğimiz ve bakterilerin en çok ürediği noktalardan biridir. Bu nedenle, duşakabin temizliği yapmak hijyen açısından büyük önem taşır. Peki, duşakabin temizliği nasıl yapılmalıdır?

Öncelikle duşakabinin içi ve dışı temizlenmelidir. Bunun için ilk olarak duşakabinin duş başlığı, kolları, musluğu, kapakları gibi tüm parçaları çıkarılıp ayrı bir yere konulmalıdır. Yüzeylerin ıslak olması nedeniyle, öncelikle ıslak kumu alma süngeri kullanarak tüm yüzeylerin kumunu almalısınız. Ardından üzerlerine bir miktar temizleyici sıkın ve bir fırça yardımıyla yüzeyleri iyice fırçalamak kirlerin yüzeye çıkmasını sağlayacaktır. Bu işlem ısrarlı kireç ve kir kalıntılarını taramak için gereklidir.

DUŞAKABİNDE BEYAZ SİRKE MUCİZESİ!

Beyaz sirke veya duşakabin temizleyici gibi bir temizleyici kullanın. Kendi karışımınızı yapmak isterseniz, bir fincan beyaz sirke, bir çay bardağı su ve iki yemek kaşığı sıvı sabun karıştırıp, püskürtme şişesine koyarak kullanabilirsiniz. Yüzeylere temizleyiciyi uygulayın ve bir bez yardımıyla yüzeyleri silin. Tüm yüzeylere iyi gelecek şekilde tek bir bez kullanmayın. Bunun yerine birkaç bez kullanın.

Temizleyici yüzeylerde kaldıysa bir miktar su ile durulayın. Yüzeyler kuru olduğunda ise, kapakları ve uçları tekrar takabilirsiniz.

DUŞAKABİN TEMİZLİĞİ YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kullanacağınız temizleyicinin cinsine dikkat edin ve kullanım talimatlarını okuyun. Kimyasal temizleyiciler nadiren gereklidir, ancak kullanılıyorsa, düzgün kullanım talimatlarına uygun olarak kullanılmalıdır. Kullanılacak ürünlere dikkat edin. Birçok temizleyici duşakabin kaplamasına zarar verir ve yapısal yıkıma yol açar. Dikkatli olun ve yüzeyin işlenmesine uygun temizleyici kullanın.

İçinde kireç birikmesi olan sert su kullanıyorsanız, sert su çözücüsü ile birlikte kullanın. Bu, her zaman zorunlu değildir, ancak zamanla kireç birikintisi yüzeyleri kaplar ve onları sabun ve temizleyicilere karşı daha korozyona açık hale getirir. Tüm temizleyicilerde olduğu gibi, temizleyici ve su birlikte kullanıldığında, bir başka kimyasal madde açığa çıkabilir. Bunu yol açmamak için kimyasalları birbirleriyle karıştırmayın veya temizleyicileri birbirlerinin üstüne atmayın.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.