Doğada kendisi yetişiyor, her derde deva oluyor! Mutlaka listenize ekleyin…

Doğada kendisi yetişiyor, her derde deva oluyor! Mutlaka listenize ekleyin…
Doğada kendi kendine yetişen bu bitkinin sağlığa pek çok faydası olduğunu biliyor muydunuz?

Cansev Temuçin - Sağlıklı yaşamayı hayatının merkezine alan kişiler, farklı bitkilerin faydalarını araştırmaya devam ediyor. Bu gizli kalmış bitkinin içerdiği onlarca fayda ise pek çok kişi tarafından bilinmiyor. Vücudu her türlü hastalığa karşı koruyan, mikrop öldürücü özelliği ile dikkat çeken ve şifa deposu olan bu bitkiyi günlük beslenme rutininize mutlaka eklemeniz öneriliyor.

Doğada özellikle sulak alanlarda kendisi yetişen kuzukulağı bitkisinin yararları saymakla bitmiyor! Mikrop kırıcı özelliğe sahip kuzukulağı bitkisini inceleyen uzmanlar her geçen gün yeni bir faydası ile karşılaşıyor.

Bağışıklığı güçlendiren bu bitkinin doğru kullanımında vücutta gösterdiği etkilere inanamayacaksınız. Hastalıklara karşı doğal bir kalkan oluşturan kuzukulağı, vücuttaki enfeksiyonları da temizliyor. Yüksek miktarda A,B ve C vitaminleri içeren bitki potasyum yönünden de oldukça zengindir.

Vücudu yenileyici etkileri bulunan kuzukulağı, en çok kış aylarında bulunuyor. Sulak alanlarda yetişen bitkinin en olgun hali ise sonbaharda oluyor.

Vücuda faydalı etkileri saymakla bitmeyen kuzukulağının cilt hastalıkları üzerinde önemli bir faydası olduğu biliniyor. Hücre yenileyici içeriğe sahip olan bitkinin çıban, egzama ve sedef hastalıklarını iyileştirici etkisi bulunuyor. Öte yandan kuzukulağı, sertleşip kuruyan cilt bölgesine uygulandığında da yumuşatıcı etki gösteriyor.

İdrar söktürücü olduğu da bilinen kuzukulağı, sindirim sistemini düzenliyor, vücuttaki hücre sayısını artırıyor. Boğaz enfeksiyonlarından arındıran bitki, ateş düşürücü etkiye de sahip.

Öte yandan anne sütünü artırdığı bilinen kuzukulağı adet sancılarını da dindiriyor. Diş etlerini güçlendiren bitki, ağız temizliğini de sağlıyor.

Tüm bu faydalara sahip olan kuzukulağını uygun miktarda tüketerek yararlarını yakından gözlemleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.