Diyet yapanlar dikkat! Tatlı krizlerini önlüyor, yağları parçalıyor!

Diyet yapanlar dikkat! Tatlı krizlerini önlüyor, yağları parçalıyor!
Yaz aylarında sahillerde fit biçimde boy göstermek isteyenler, etkili yöntemler araştırıyor. İşte çaylardan gelen o mucize…

Cansev Temuçin - Sıcak yaz günlerde isterseniz soğuk isterseniz de sıcak olarak tüketebileceğiniz bu faydalı içecekler diyet yapanların imdadına yetişiyor! Hem lezzetli tadı hem de faydalı içeriği ile dikkat çeken bitki çayları, yağları parçalayarak kilo vermeye yardımcı oluyor. Günde 2-3 fincan tüketebileceğiniz bu çayların yararları saymakla bitmiyor. İşte en leziz ve pratik yapımlı bitki çaylarının faydaları…

1- Yeşil çay: İsterseniz poşet halinde isterseniz de bitki halinde tercih edip kendiniz demleyebileceğiniz yeşil çaylar, zengin antioksidan içeriği ile göz dolduruyor. Vücuttaki yağları parçalama özelliğine sahip olan bu çay, yağ depolanmasının da önüne geçiyor.

Sıcak ve soğuk olarak tüketebileceğiniz yeşil çayı, limon veya bal gibi farklı aromalarla lezzetlendirebilir, içerisine buz atarak yaz aylarında ferahlayabileceğiniz tarifler ortaya koyabilirsiniz.

2- Beyaz çay: Yeşil çay kadar yaygın kullanılmasa da beyaz çayın faydaları da saymakla bitmiyor. Özellikle diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin ve kilo vermek isteyenlerin mutlaka rejim listelerine eklemeleri gereken beyaz çay, metabolizmayı hızlandırmak için birebir.

Yemeklerden önce 1 fincan tüketilen beyaz çayın zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanırken, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahip olan bu çay kişiyi hastalıklardan da koruyor.

3- Mate çayı: Son yıllarda popülerliği giderek artan mate çayı da kilo vermek isteyenlerin gözde içeceklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Kalori yakımını artıran mate çayının yağ yakımında da önemli bir rol üstlendiği biliniyor. Öte yandan bu çay, vücuduzdan biriken ödemin de dışarı atılmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.