Dev bir asteroit Dünya'ya doğru ilerliyor!

Dev bir asteroit Dünya'ya doğru ilerliyor!
Yapılan açıklamada, dev bir asteroitin Dünya'nın yakınından geçtiğini söylüyor. Peki bu asteroit tehlikeli mi?

Berrin Yeşiltepe - Dünya her gün çeşitli gök cisimleri tarafından hedef alınıyor. Gök cisimlerinin boyutları değişir, ancak ürkütücü manzaralar da vardır. Bugünkü haberlere göre dev bir asteroid Dünya'nın yakınından geçecek. Ayrıntılar için buraya tıklayın!

10 otobüsten daha büyük bir asteroid geliyor!

90 metrelik bir asteroit, 2013 WW44 olarak etiketlendi ve Dünya'ya doğru ilerliyor. 10 otobüsten daha büyük ve saniyede 11,8 kilometre hızla hareket eden asteroidi durdurmak çok zor.

NASA'nın Yakın Dünya Nesneleri Araştırmaları Merkezi, takibe on yıl önce başlayan kayanın 3,3 milyon kilometrelik güvenli bir mesafeyi geçeceğini hesapladı. Bu epey bir mesafe. Ancak güneş sisteminin büyüklüğü göz önüne alındığında, daha da yakın bir karşılaşma gibi görünüyor.

Dev asteroit, dünyaya doğru geliyor!

Asteroitler genellikle Dünya'nın yakınından geçer. Ancak çok azı ciddi bir tehdit oluştursa da bu, dünyanın gelecekte tehlikeli durumlarla karşılaşmayacağı anlamına gelmez. Bu nedenle NASA ve ESA gibi birçok kurum bu tür tehditler için uzayı takip etmektedir.

Bu arada NASA, Dünya'ya yönelmesi beklenen büyük asteroitler ile başa çıkmanın yollarını düşünüyor. Bu amaçla, geçen yıl bu tür nesnelerin yörüngesini değiştirmek için tasarlanmış bir sistemi test etti. NASA web sitesinde yaptığı açıklamada, "Yakın gözlemleri garanti etmek için Dünya'ya yeterince yakın uçacak kadar büyük olan Dünya'ya yakın nesne sayısı nispeten az" dedi.

Dev asteroit, dünyaya doğru geliyor!

Ayrıca şunları ekledi:
"Çünkü zamanla, gezegenin yerçekimi nedeniyle, bir nesnenin yörüngesi Dünya ile kesişen bir yörüngeye dönüşebilir. Bu, gelecekteki çarpışma olasılığını hesaba katar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.