Çok zekiyim diyenler bile şaşıp kalıyor!

Çok zekiyim diyenler bile şaşıp kalıyor!
Bu resimli yapbozu sadece akıllı beyinleri olan kişiler çözebilir. 8 saniyede resimde kaç tane karpuz görüyorsunuz?

Leyla Karahan Hız - Bu bulmaca, zeka seviyenizi test etmek için bir akıl oyunu olarak oluşturuldu. Resimde karpuz parçalarını görebilirsiniz. Bulmaca "Burada kaç tane karpuz var?" Seyirciyi sorular sorarak toplam karpuz sayısını bulmaya davet ediyor.

Cevap sandığınız kadar kolay olmadığı için bu testi cevaplamadan önce resme dikkatlice bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu bilmecenin cevabı sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla kaydırmamaya ve hile yapmamaya dikkat edin.

dd1-w1np.webp

Bu beyin testi, IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Ancak, gerçek bir IQ testi yapmak, IQ seviyenizi öğrenmenin iyi bir yoludur. Öyleyse söyle bize, bu IQ testinde doğru sayıda karpuz buldun mu?

Cevaplar

dd2-hwvj.webp

Bu zihinsel yapbozda resimdeki karpuz parçalarını gözlemlemelisiniz. Bazı karpuz ikiye bölünür, diğerleri dörtte üçe kesilir. Tam bir karpuz oluşturmak için parçaları bir araya getirmeliyiz. Böylece 2 yarım karpuz birleşerek 4 parça 3/4 karpuz oluşturacak. Kalan 2 yarım karpuz birleştirilerek bütün bir karpuz oluşturulur. Bu, resimdeki parçalardan 5 tam karpuz yapılabileceği anlamına gelir. Yani bu zihinsel testin cevabı resimde 5 karpuz olduğudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.