Banka dolandırıcılığı kabusunuz olmasın! Dolandırılmaktan korunmanın 5 yolu

Banka dolandırıcılığı kabusunuz olmasın! Dolandırılmaktan korunmanın 5 yolu
Banka dolandırıcılığı her geçen gün birçok insanın canını yakıyor. Phishing (oltalama) adı verilen yöntem ile binlerce belki de milyonlarca liralık vurgunlar yapılıyor. Peki banka dolandırıcılığından korunmanın yolları nedir? Detaylar haberimizde.

Dünya her ne kadar teknoloji çağına geçip her geçen gün daha ileriye gitse de oluşturulan uygulamaların açıklarını kullanan kötü niyetli kişiler, kullanıcıların hesaplarından yüksek miktarda paraları kendilerine aktarıyor. Phishing (oltalama) adı ile ünlenen bu tuzak, binlerce vatandaşı mağdur etti, etmeyi de sürdürüyor. Birikimlerini kaybededenlerden ihtiyaç için çektiği krediye kadar birçok insan bu konuda zor anlar yaşıyor. Peki banka dolandırıcılığından nasıl korunulur? İşte detaylar...
 


Uygulamalarınızı güncel tutun

Bugün birçok banka cep telefonları ve cihazlar için ürettikleri uygulamalarla hizmet sağlıyor. Kulllanıcılar kullandıkları işletim sistemine göre marketlere girerek uygulamaların son sürümünü yüklediklerinden emin olmalı. Hatta otomatik güncelleme seçeneğini banka hesaplarınız için aktif edebilirsiniz.


Linklere dikkat!

Size gelen mesajlardaki tüm linkler gerçek banka adresi değildir. Dolandırıcılar resmi url'ye benzer tarzdaki linkler üzerinden inandırıcılığı artırıyor ve kullanıcılar dikkat etmeden tıklayınca sonun başlangıcı başlıyor. Girilen şifre ile de tüm bilgiler karşı tarafa gidiyor.


Şifrenizi değiştirin

Hesabınıza ait uygulama şifrelerinizi belirli periyotlarla değiştirin. Genelde 3-6 ay arasında değiştirilmesi önerilir bankalar tarafından ancak bu olayların arttığı dönemde süreyi kısaltmakta fayda var.


Her sakallı dede olmuyor!

Dolandırıclar öyle bir hale gelmiş ki, bankaların internet siteleri dahi kopyalanıyor. Hemen hemen aynı tasarım ile kullanıcıların inanmasını sağlanan dolandırıcılık yöntemine de dikkat etmeniz önemli. Bu sebeple girdiğiniz sitenina dresine muhakkak bakın.


İlk sıra kesin değil!

İnternette bankanızın sitesine girerken arama motorlarında ilk yazan siteye hemen giriş sağlamayın. Zaman zaman reklam olarak verilen sonuçlar da sizi yine resmi gibi görünen sitelere yönlendirebilir. Bu da binlerce liranızın çalınması için bir başlangıç.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.