Bakanlık duyurdu: Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu belirlenen fiyatlardan alacak

Bakanlık duyurdu: Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu belirlenen fiyatlardan alacak
Kurban Bayramı’nın gelişi ile birlikte hayvancılık sektörü de hareketlendi. Ancak hayvan pazarına getirilmiş olmasına rağmen kimi hayvanlar satılamadı. Hayvan pazarında satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu’nun alacağı belirtildi. İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvan pazarına getirilen ve satılamayan hayvanlar ile ilgili olarak açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle yetiştiricilerin hayvan pazarına getirdiği ancak satılamayan hayvanların, Tarım ve Orman Bakanlığı’ın ilgili kuruluşu olan Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından satın alınacağı belirtildi.

Yapılan açıklamaya göre öte yandan Et ve Süt Kurumu, satılamamış hayvanların cari alım fiyatlarına ek olarak nakliye, bakım ve besleme giderlerinin de dikkate alındığı, maliyetlerin telafi edileceği prim ödemeleri ile satın alma işlemlerini gerçekleştirecek. Söz konusu uygulama ile birlikte hayvancıların mağdur edilmemesi hedefleniyor. İşte detaylar…

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Yetiştiricilerin satılamamış olan hayvanları için en yakın ESK Kombina Müdürlüklerine, ellerinde hayvan kimlik belgeleri ve kurbanlık satış noktasında görevli olan resmi Veteriner Hekim sevk raporu ile birlikte başvuruda bulunması gerekiyor. Söz konusu belgelerle birlikte başvuruda bulunan yetiştiricilerin satılamayan hayvanları ESK tarafından satın alınacak. Alım ve ödeme işlemlerine ilişkin detaylar ise ESK’nın resmi internet sitesinden duyurulacak. Vatandaşlar, ilgili adımları buradan takip edebilecek.

BÜYÜKBAŞ ET CARİ ALIM FİYATLARI

ESK’nın satın alma işlemlerinde uygulayacağı fiyat tarifesi de belirlendi. Buna göre ESK, büyükbaş et cari alım fiyatlarını kg başına erkek sığırlarda 180 TL, düve ve erkek mandalarda 170 TL, inek ve dişi mandalarda 160 TL olarak belirledi. Öte yandan büyükbaş mevcut cari fiyatlarına ek prim ödemeleri de kg et başına erkek sığırlar için 25 TL, düve ve erkek mandalar için 25 TL, inek ve dişi mandalar için de 15 TL olarak belirlendi.

KÜÇÜKBAŞ ET CARİ ALIM FİYATLARI

Yapılan duyuruya göre ayrıca küçükbaş et cari alım fiyatlarında kg başına kuzuda 175 TL, tokluda 160 TL, koyunda 140 TL, oğlakta 110 TL, çepiçte 95 TL ve keçide de 95 TL olarak belirlendi. Ayrıca açıklamaya göre küçükbaş mevcut cari alım fiyatlarında küçükbaş hayvan alımlarına ilave olarak kg et başına da 5 TL kurbanlık kesim ek ödemesi yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.