Aronya’nın Faydaları Nelerdir?
Diğer meyvelere oranla yüksek antioksidan içeren Aronya C vitamini, PP, B, E vitamini ve yüksek miktarda antosiyanin, potasyum, magnezyum, kalsiyum, manganez ve yüksek oranda lif içermektedir. Bağışıklık sistemini korur, kronik rahatsızlıklarla mücadele eder. Nezle, soğukalgınlığı gibi belirtileri hafifletmektedir. Hücrelerin yenilenmesine yol açan meyve yaşlanmayla savaşır. Bilimsel olarak kan basıncını düşürerek damar sertliğini önlediği ve kalp hastalıklarını azalttığı kanıtlanmıştır. Tansiyon rahatsızlıklarını azaltır. Damar tıkanıklığı ve kanser riskini azaltıyor. Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığındaki temel patolojiyi engellediği yönünde kullanılabileceğini gösterdiği labortuvar çalışmaları yapılmıştır. Kolesterol düzeyinde yüzde 7 oranında düşüş sağladığı gözlemlenerek kan şekerini dengelediği ortaya çıkarıldı. Aronya’nın içeriğindeki antosiyaninler, yaş ile ilişkili beyin fonksiyonlarına ve hafızadaki bozulmalara iyileştirici etkisi vardır. Aronya kişinin genel bilişsel işlevini artırır. Aronya meyvesi düzenli tüketildiğinde akciğer ve karaciğer temizer. Zararlı bakterilerin idrar yoluyla vücuttan atılımını sağlar. Karaciğer hücrelerinde metabolik sürecin iyileşmesine yardımcı olur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.