Amazon.com.tr'de yurt dışı alışveriş nasıl yapılır? Süreç nasıl işler? Amazon güvenilir mi?

Amazon.com.tr'de yurt dışı alışveriş nasıl yapılır? Süreç nasıl işler? Amazon güvenilir mi?
 DAMGA Editörü
Türkiye'de birçok kişi yurt dışından alışveriş yapıyor. Ürün satan şirketlerden biri de Amazon ve her gün çok sayıda sipariş veriliyor. Peki, Amazon.com.tr'de yurt dışı alışveriş nasıl yapılır? Süreç nasıl işler? Amazon güvenilir mi? Detaylar haberimizde

Milyonlarca vatandaşın yaşadığı ülkemizde internet alışverişi gün geçtikçe daha da yaygınlaşıyor. Kısa sürede tedarik edilebilen ürünler nedeniyle de kolaylık sağlanıyor. Maliyetler veya farklı sebepler nedeniyle yurt dışı ürünleri de sıkça alınıyor. Türkiye'de faaliyet gösteren Amazon da müşterilerine farklı ülkelerden alım yapma şansı sunuyor. Peki, Amazon.com.tr'de yurt dışı alışveriş nasıl yapılır? Süreç nasıl işler? Amazon güvenilir mi? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Yurt dışından alışveriş yapmak kolay mı?

Eğer daha önce farklı bir ülkeden sipariş vermediyseniz ve tereddütleriniz varsa bu konuda size bilgi aktaralım. Yurt dışından alış veriş yapmak da yurt içindeki kadar kolaydır. Ayrıca ödemesini yaptığınız ürünü kapınıza kadar takip edebilmeniz de büyük bir avantajdır. Bu nedenle de her geçen gün yurt dışından ürün getirenlerin sayısı artmaktadır.

Yurt dışı alışverişlerinde vergi ödeniyor mu?

Yurt dışından alışveriş yapacaksanız vergi ödemeniz gerekmektedir. Ücret ise ürünün fiyatına göre değişmektedir. 2 bin liralık siparişinizle 200 liralık sepetinizin vergilendirmesi farklı çıkacaktır. Kargo fiyatlandırması da varsa bununla birlikte ödemenizi yaparak dilediğiniz alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. Bazı ürünlerin vergileri gümrüklerde de belirlenmektedir. Önceden ödemeli siparişler uğraş açısından size kolaylık sağlayacaktır.

Amazon'da oluşturulan bir siparişin faturası bu şekildedir;

amazon-yurt-disi-fatura.jpg

Amazon.com.tr'de yurt dışı alışverişi nasıl yapılır?

Türkiye'de en çok tercih edilen şirketlerden biri olan Amazon'da yurt dışından getirilen çok sayıda ürün bulunmaktadır. İstediğiniz kategoriden alışveriş yapabilirsiniz. Teknolojiden bahçe işlerine, ev aletlerinden oyuncaklara kadar geniş bir yelpaze bulunmaktadır. Dilediğinizi sepete atarak ödemesiyle birlikte alabilirsiniz. Yurt dışından getirilen ürünlerde sınırlama bulunaktadır. Bir vatandaş için aylık sınır 5'tir.

Amazon.com.tr'de yurt dışı alışverişi süreci nasıl işler?

Sepetinizi oluşturdunuz ve ödemenizi yaptınız. Size vaat edilen tarihle birlikte sürecini başladı. Bundan sonra panelinize girerek 'Siparişlerim' sekmesinden takip sağlayabilirsiniz. Çeşitli kargo firmalarıyla çalışan Amazon'da takip de kolaydır.

amazon-yurt-disi-kargo-takip.jpg

Yukarıdaki görselde iPhone 12, 13 ve 14'e uyumlu bir Magsafe cüzdan siparişi ekranı bulunuyor. 30 Eylül'de alınan bu ürün için 14 Ekim teslimat tarihi olarak belirlenmişti. Ancak bugün 11'i ve kargo dağıtıma çıkardı. Büyük ihtimalle de gün içerisinde teslim edilecek. Amazon'da erken teslimli yurt dışı kargo görmek çok olası bir durum.

Amazon.com.tr yurt dışı alışverişlerinde kargo nasıl takip edilir?

Eğer siparişinizi Amazon'dan verdiyseniz kargo da bir o kadar kolaydır. Zira yukarıdaki ekranda yer alan sarı butonlu Kargo Takibi yazısına tıkladıktan sonra hem kargo firması hem de takip kodu yer almaktadır. Eğer bu kodu kargo şirketinin web sitesine yazarsanız tüm detayları ile nerede olduğunu görüntüleyebilirsiniz.

amazon-yurt-disi-kargo-takip-ekrani.jpg

Yukarıda bir cüzdan alındığından bahsetmiştik. Aramex ile gönderilen bu ürün için bilgi ekranında tüm detayları görüntüleyebiliyorsunuz. Firmanın Türkiye'deki ortağı ise Yurtiçi Kargo. Gelen ürünler kısa süre içerisinde dağıtıma çıkarılıyor.

Amazon.com.tr yurt dışı alışverişlerinde güvenilir mi?

Öncelikle her alışveriş farklı bir tecrübedir. Aynı yerden ve fiyattan alınan ürünlerin süreçleri farklı işleyebilir. Bunda birçok detay rol oynayabilir. Şehirler, kargo firmaları, uzaklık vs. gibi konulardan dolayı herkesin deneyimi değişebilir. Ancak Amazon yurt içindeki gibi yurt dışında da satışlarda tam destek vermekle birlikte tüm süreci de yakından takip ederek herhangi bir olumsuzlukta detayları aktararak zarar görmeyecek şekilde sonlanması adına gayret gösteriyor.

Bugüne kadar Amazon'dan yurt dışı alışverişi yaptınız mı? Sizin tecrübeleriniz nasıl? En son ne aldınız? Olumlu veya olumsuz noktaları yazmanızı bekliyoruz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.