2019 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları kaç lira? Kimler kurban kesebilir

2019 büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları kaç lira? Kimler kurban kesebilir
Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte müslüman alemi de idrak edecekleri ibadetleri için araştırmaya başladı. Gündemin konusu ise küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların kaç lira olduğu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2019 kurbanlık fiyatları...

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Kurban Bayramı'na dair araştırmalar sürüyor. Kısa bir süre kala büyükşehirşer başta olmak üzere 81 ilde satışı yapılacak olan kurbanlıkların da fiyatları belirlendi. İbadetlerini yerine getirmek ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşlar kaç lira ödeyecekler? Yurt içi ve yurt dışı kurban fiyatları haberimizde.

DİYANET KURBANLIK FİYATLARI KAÇ LİRA?
Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere fiyatlar ikiye ayrılıyor. Yurt içi kurbanlık fiyatı 890 TL, yurt dışı kurbanlık fiyatı 725 TL olarak açıklandı.

KIZILAY KURBANLIK FİYATLARI KAÇ LİRA?
Yurt içi ve yurtdışı olmak üzere fiyatlar ikiye ayrılıyor. Yurt içi kurbanlık fiyatı 850 TL, yurt dışı kurbanlık fiyatı 725 TL olarak açıklandı.

KİMLER KURBAN KESMELİ?
Kurban kesmek, akıl sağlığı yerinde, büluğa ermiş (ergen olmuş), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 148). Temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kimselerin kurban kesmesi gerekir (Mevsılî, el-İhtiyâr, IV, 252-256; İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, IX, 452-453). Ayrıca kurban mükellefiyeti için aranan nisabın üzerinden, zekâtın aksine bir yıl geçmesi şart değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.