2019 Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler Günü tarihçesi

2019 Anneler Günü ne zaman kutlanacak? Anneler Günü tarihçesi
Yılın en anlamlı tarihlerinden biri olan Anneler Günü bu ay içerisinde kutlanacak. Vatandaşlar 2019 yılında Anneler Günü'nün ne zaman kutlanacağını ve hangi güne denk geldiğini merak ediyor. İşte Anneler Günü tarihi...

Dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan Anneler Günü için geri sayım başladı. Çocuklar annelerini bu mutlu günde hatırlamak, onlara hediyeler vermek ve sevindirmek istiyor. Ancak Anneler Günü'nde farklı bir durum söz konusu. Her yıl farklı tarihlerde kutlanan Anneler Günü'nün bu yıl hangi güne denk geldiği araştırılıyor.

Vatandaşlar Anneler Günü hakkında bilgiler araştırırken diğer bir yandan da onları mutlu etmek adına çalışmalar yapıyor. Uzakta olanlar ise mesajlaşma vesilesiyle anneleriyle hasret gidermeye çalışacak ve sevgililerini iletecek. Anneler Günü'nün hangi tarihe geldiğine dair detaylar haberimizde.

2019 Annaler Günü ne zaman?
Dünyanın farklı şehirlerinde tarihi değişen Anneler Günü, en yaygın şekliyle mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır. Bu sene Türkiye’de 12 Mayıs Pazar 2019′de Anneler Günü kutlanacak.

anneler günü

Anneler Günü tarihçesi
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.